Enyaq iV, znane problemy

Mindive

Posiadacz elektryka
Ja swój nowy aku po wymianie (wrzesień) również doładowywałem i wczoraj miałem już błąd Front Assista, czyli po tej aktualizacji 3.0 może być problem zaostrzony. Ja kondycjonuję akumulator przez noc, podczas której nie ładuje głównej baterii auta prądem. Nie łączę ładowania aku 12 prostownikiem z ładowaniem głównej baterii.

MałaGosia

Zadomawiam się
Ok. Ale czy odpinasz klemy od aku12v podczas ładowania go prostownikiem?

Mindive

Posiadacz elektryka
Aha - mylisz pojęcia, bo klemy są właśnie od prostownika. To te krokodylki. No więc nie odłączam fabrycznych przyłączy od akumulatora. Tam jest taka mała klapka nad plusem - ją otwierasz, dajesz klemę czerwona, a czarna do takiego bolca przykręconego około 15 obok akumulatora do blachy samochodu. I już.

emgiec

Nowy na Forum
Cześć.
Obraz kamery cofania przesunął się do góry i połowy nie widać.
Nie pomogło: Reset infotainment, wyjęcie bezpieczników od kamery i infotainment, odpięcie akumulatora i reset do ustawień fabrycznych.
Jakieś inne pomysły poza wizytą w serwisie, która mi teraz mało pasuje bo zaraz wyjeżdżam?
Pozdrawiam!

1674397059702.png

KorekSAN

Zadomawiam się
Trzeszczenie centralnego głośnika.
Głośna praca tylnego zawieszenia.
Komunikat: "zakłocenie: elektryczne zabezp. przed nieumyślnym otwarciem"

Ktoś spotkał się z tymi problemami?
Pierwszy pewnie skończy się wymianą (serwis w poniedziałek)
Drugi juz byl diagnozowany i niby wszystko ok, ale jest zdecydowanie głośniej niż kiedyś (przebieg 60k km).
Trzeci pojawiał się sporadycznie, obecnie od tygodnia wisi cały czas.

michalp

Zadomawiam się
1) zdecydowanie głośnik trzeszczy
2) nie, ale przebieg tylko 10k
3) tego komunikatu nigdy nie miałem, w lecie miałem pare razy "błąd akumalatora 12 v" pojawiający się już na forum ale od 3 miesięcy nie pojawia się
plus też "rozmazał" się projektor z logo skody

emgiec

Nowy na Forum
Cześć.
Obraz kamery cofania przesunął się do góry i połowy nie widać.
Nie pomogło: Reset infotainment, wyjęcie bezpieczników od kamery i infotainment, odpięcie akumulatora i reset do ustawień fabrycznych.
Jakieś inne pomysły poza wizytą w serwisie, która mi teraz mało pasuje bo zaraz wyjeżdżam?
Pozdrawiam!

View attachment 8529
Po kilku dniach auto dokonało samonaprawy...

MałaGosia

Zadomawiam się