Taki drobny smaczek... znak CE naniesiony na obudowę nie oznacza naszego europejskiego CE, tylko jest to tzw. "China Export" - różnica to odległość między literami C i E... http://dziabusz.blogspot.com/2013/11/uwaga-na-faszywe-certyfikaty-ce-china.htmlZakupiłem za $324 z wysyłką z EU. W 5 dni była kurierem.
View attachment 2047
View attachment 2048
View attachment 2049
Ładowałem na razie tylko raz z jednej lokalizacji. Pokazywało w samochodzie 10 kW więc nie wiem jeszcze czy ten 1 kW gubi EVSE czy sieć zasilanie w tym miejscu. Z tego co pamiętam oryginalna 11kW Tesli też lądowała tam mniejszą mocą.
mamy starsza wersje w pracy - zapytam sie gdzie kupowaliA czy któreś z przenośnych trzyfazowych 11 kw z regulacją amperów ma opcję załączania i monitoringu poprzez aplikację? Czyli musi mieć wifi. Widzę że nrgkick ale jego cena jest dla mnie za wysoka.
Znalazłem cosik takiego
![]()
KHONS Portable EV Charger with Bluetooth and Wifi-G2S Series
KHONS G2S series: Portable EV charger controlled by app through bluetooth and wifi. KHONS helps Control your charger by phone!www.khonsevse.com
Ale nie znalazłem go w polskiej dystrybucji. Ktoś coś wie?
A czy takie urządzenie nie jest ułomne w stosunku do tego co oferują ustawienia samochodu i jego aplikacji?A czy któreś z przenośnych trzyfazowych 11 kw z regulacją amperów ma opcję załączania i monitoringu poprzez aplikację? Czyli musi mieć wifi. Widzę że nrgkick ale jego cena jest dla mnie za wysoka.
Takie filmy znalazłem o aplikacji Bluelink dla nich. Mam nadzieję, że pomogą.Jak najbardziej może to być wtórna funkcja względem aplikacji samochodu. Samochodu jeszcze nie mam a będzie to prawdopodobnie kia ev6 albo Ionic5. Nie wiem jakie mają opcje zarządzania ładowaniem AC. Ale jeśli by miały takie funkcje jak ograniczenie amperazu z poziomu aplikacji lub z menu systemu to by było wystarczające.
Znalazlem tego khons z wifi na.allegro. jedna oferta poniżej 3 tysięcy, ale ktoś sprzedaje jedną sztukę. Nie widzę żadnej oficjalnej dystrybucji akurat tego modelu.