Finansowanie 0.99%

nabrU

Moderator
po co to siać ferment jak na poprzednich stronach tego tematu zostało to wyjaśnione?

Tak to jest jak ktoś (w większości nowy czyli np. @arcykot) pisze posty bez czytania forum czy sprawdzenia czy taki temat był poruszany.
Wszystkim 'nowym' polecam poczytać to zanim coś napiszą:

SokolEV

Posiadacz elektryka
No w sumie dla tesli to taki sam koszt. Nie wiem czemu dla osób prywatnych nie mogą wprowadzić atrakcyjnego oprocentowania.

Pewnie za mało ludzi z tego korzysta w Polsce. Dla 15 osób w kraju nie opłaca się umów podpisywać, a w Polsce Tesla nie ma swojego finansowania tylko wysługuje się pośrednikami. Za to na inventory są spore zniżki dla osób prywatnych.

aadamuss

Posiadacz elektryka

Do dofinansowania kwalifikowane będą koszty zakupu/leasingu/wynajmu długoterminowego poniesione w okresie 01.07.2024 r. – 31.03.2026 r.

Program_finansowania_samochodów_elektrycznych_w_Polsce.pdf

6. Koszty kwalifikowane
1. Koszty, z zastrzeżeniem pkt. 2, uznaje się za kwalifikowane jeśli zostały poniesione na przedsięwzięcia, których zakończenie realizacji nastąpiło w okresie od 01.07.2024 r. do 31.03.2026 r.;
Zakończenie realizacji do 31.03.2026 jak to rozumieć?

nabrU

Moderator
a w Polsce Tesla nie ma swojego finansowania tylko wysługuje się pośrednikami.

Gdzie indziej też, a mimo to jest 0% ;)

arcykot

Zadomawiam się
po co to siać ferment jak na poprzednich stronach tego tematu zostało to wyjaśnione?
Proszę o link do tego wyjaśnienia
Bo według tego co jest napisane to zakup leasing stary program mój elektryk został zawieszony w sierpniu i zakończył się 31 grudnia 2024.
Stary program zakup nie leasing jest aktywny do 31 stycznia 2025
Czyli teraz w styczniu obowiązuje jeszcze stary program ale bez leasingu....co będzie jak nowy program wystartuje w lutym i będzie ciągłość ale będzie obejmował samochody zakupione od 1 lutego a samochody kupione do 31 stycznia łapią się na stare zasady ale bez leasingu?

eimi

Pionier e-mobilności
Proszę o link do tego wyjaśnienia
Bo według tego co jest napisane to zakup leasing stary program mój elektryk został zawieszony w sierpniu i zakończył się 31 grudnia 2024.
Stary program zakup nie leasing jest aktywny do 31 stycznia 2025
Czyli teraz w styczniu obowiązuje jeszcze stary program ale bez leasingu....co będzie jak nowy program wystartuje w lutym i będzie ciągłość ale będzie obejmował samochody zakupione od 1 lutego a samochody kupione do 31 stycznia łapią się na stare zasady ale bez leasingu?
Może najpierw przeczytaj źródło, czyli projekt podpisanej ustawy? Wklejałem go wcześniej, przejrzyj forum lub moje posty. Jak wół napisane że dotyczy pojazdów od 31.07.2024

nabrU

Moderator
Poczytaj tutaj @arcykot. Było o tym 'tylko' 28 stron do tej pory ;)

arcykot

Zadomawiam się
Poczytaj tutaj @arcykot. Było o tym 'tylko' 28 stron do tej pory ;)

no to ktoś dzwonił i tyle się dowiedział....?

" zadzwoniłem, jest tylko podany niewiążący projekt. Na ten moment nic nie wiadomo.
Pytam kiedy będzie wiadomo?
Może w lutym."

nabrU

Moderator
no to ktoś dzwonił i tyle się dowiedział....?

" zadzwoniłem, jest tylko podany niewiążący projekt. Na ten moment nic nie wiadomo.
Pytam kiedy będzie wiadomo?
Może w lutym."

Ty tak serio? Czy nie chciało Ci się przeczytać więcej niż kilka ostatnich postów?

psg

Nowy na Forum
Ja również czekam na taką ofertę finansowania dla osób prywatnych bez DG z oprocentowaniem 0-0,99% jak dla firm, skoro to ten sam koszt dla Tesli (poprzez pośrednika) to dlaczego tylko firmy dostały takie warunki finansowania a osoby prywatne kredyt = 10,99-13,99? Dodając do tego hipotetyczne 40000PLN (moj elektryk 2.0 dofinansowanie+niskie dochody roczne+zezłomowanie auta ICE posiadanego min. 3lata) to taki zakup byłby naprawdę bardzo dobrą ofertą, do tego poliftowy Y (o ile w sensownej cenie) i komplet idealny. Ale to nie nastąpi ponieważ Helmut się zesr...że Janusz nie kupi nowego passata bo kupi Teslę i zablokowali pomysł Elona na przeniesienie oferty z US -> EU a skoro Giga Berlin jest w Germanii to powierzchnia nacisku była wystarczająca.