Finansowanie 0.99%

umcus

Pionier e-mobilności
W mojej bańce to samo. Tyle, że znam jednego gościa, co prywatnie kupił nowy samochód za 115 kpln w 2020. Cała reszta, to mniejsze lub większe JDG. To samo u żony w pracy, tylko prezes kupuje sobie co jakiś czas samochód, cała reszta pracowników jak już ktoś ma nowy, to najczęściej na JDG współmałżonka. A po tym jak ceny wystrzeliły w ciągu ostatnich 4-5 lat, to w salonach można oglądać albo ludzi 50-60 lat kupujących hatchbacka ewentualnie crossovera albo młodych z JDG (i tutaj wiadomo, szalejemy, ważne żeby rata leasingu była niska ;) )

Matteusz

Nowy na Forum
Cześć,

Stoję przed decyzją o zakupie tesli Y ale nie wiem co zrobić, aktualnie jest bardzo dobre finansowanie starych modeli Y bo 0,99% - to kredyt za darmo. Czy spotkaliście się może z tym że takie promocje były wcześniej jak wchodziła nowa tesla 3 i w Y ? Bo może za pół roku też będzie taka promocja i lepiej jeszcze wstrzymać się z zakupem. Dofinansowanie Mój elektryk jest jeszcze przez cały rok wiec czasu na skorzystanie zostało dużo.

I stoję na rozdrożu, czy lepiej poczekać, a teraz kupić przejściowo inny samochód (lub zostanie dla żony - znalazłem MG EHS za 82 tyś. zł plug in) czy brać tego przedliftowego teraz.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Cześć,

Stoję przed decyzją o zakupie tesli Y ale nie wiem co zrobić, aktualnie jest bardzo dobre finansowanie starych modeli Y bo 0,99% - to kredyt za darmo. Czy spotkaliście się może z tym że takie promocje były wcześniej jak wchodziła nowa tesla 3 i w Y ? Bo może za pół roku też będzie taka promocja i lepiej jeszcze wstrzymać się z zakupem. Dofinansowanie Mój elektryk jest jeszcze przez cały rok wiec czasu na skorzystanie zostało dużo.

I stoję na rozdrożu, czy lepiej poczekać, a teraz kupić przejściowo inny samochód (lub zostanie dla żony - znalazłem MG EHS za 82 tyś. zł plug in) czy brać tego przedliftowego teraz.
To jest aktualnie najlepsza oferta, zdarzały się sztuki z -15 000 PLN (z leasingiem ~8%), ale to na kilka dni przed końcem kwartału.

0,99% leasing, w koszty, bardzo uczciwa cena.

Cena moim zdaniem się utrzyma (patrząc na kurs dolara, bardzo stabilne okolice 4PLN). Możesz zacząć research leasingów, a wstrzymać się do marca lub końca marca, możliwe że coś wpadnie jeszcze - np darmowe ładowanie lub większy bonus z referala.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć,

Nikt nie wie co bedzie. Realnie ten leasing na tesle jest 3% bo dochodzi GAP za 150.- miesiecznie obowiazkowo.

Moja szklana kula mowi:

- Nowe Y beda drozsze o 10kzl
- leasing promocyjny moze pojawi sie w pazdzierniku jak sprzedaz nie bedzie szla dobrze
- na koniec roku moga dokladac jeszcze np. Rok ladowania za darmo.

pmlody

Pionier e-mobilności
Da się bez GAP albo z GAP zewnętrznym (tańszym). Przynajmniej w zeszłym roku się dało ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło.
Mi w promocji wyszło z ich gapem 1.5% całość kosztów.

krzyss

Pionier e-mobilności
Da się bez GAP albo z GAP zewnętrznym (tańszym). Przynajmniej w zeszłym roku się dało ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło.
Ktos pisal ze sie nie da w tej promocji bez ich gap, ale nie wiem nie bralem.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ktos pisal ze sie nie da w tej promocji bez ich gap, ale nie wiem nie bralem.
Też tak słyszałem. Ja nie szukałem nigdzie indziej bo kwota za gap była dla mnie akceptowalna.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Pierwszy Pan też mi tak powiedział, że się nie da bez. Ale okazało się, że można znaleźć takiego, który robi bez GAP. Nie wiem czy inne umowy mają popodpisywane, czy po prostu mają z tego dużą prowizję i niektórzy nie chcą robić bez twierdząc, że się nie da. No ale ja mam bez GAP.