Finansowanie 0.99%

Matteusz

Nowy na Forum
Nikt nie wie co bedzie. Realnie ten leasing na tesle jest 3% bo dochodzi GAP za 150.- miesiecznie obowiazkowo.

Moja szklana kula mowi:

- Nowe Y beda drozsze o 10kzl
- leasing promocyjny moze pojawi sie w pazdzierniku jak sprzedaz nie bedzie szla dobrze
- na koniec roku moga dokladac jeszcze np. Rok ladowania za darmo.
No tak nikt nie wie, ale może na bazie tego co było wcześniej da się coś prognozować i ewentualnie brać jako zwiększone szanse.

- No tak nowe są droższe dokładnie o 7 tyś zł.
- Leasing w październiku to późno trochę, ale w tedy szanse są największe jak się wydaje, choć mnie zastanawia to czy już w 2 kwartale nie będą chcieli popracować nad poprawą wyników finansowych.

Chyba poczekam jeszcze i będę polował na lepszy leasing na nowego TMY LR RWD

krzyss

Pionier e-mobilności
No tak nikt nie wie, ale może na bazie tego co było wcześniej da się coś prognozować i ewentualnie brać jako zwiększone szanse.

- No tak nowe są droższe dokładnie o 7 tyś zł.
- Leasing w październiku to późno trochę, ale w tedy szanse są największe jak się wydaje, choć mnie zastanawia to czy już w 2 kwartale nie będą chcieli popracować nad poprawą wyników finansowych.

Chyba poczekam jeszcze i będę polował na lepszy leasing na nowego TMY LR RWD
Ja tez na razie czekam, dodatkowo plotki o baterii 95kWh mnie irytuja ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
jak to kiedyś ktoś, kogo nie znoszę, napisał - będziesz czekał w nieskończoność, bo zawsze jakaś zajebistość się pojawi za tydzień/miesiąc/rok/elon-time ;)
No ja wiem, najgorsze ze mam czym jezdzic ale poziom „chcijto” jest bardzo wysoko. Ale chyba przeczekam do polowy roku i moze cos sie wyjasni i jednoczesnie zmniejszy sie ilosc niedorobek w Juniperze.

eimi

Pionier e-mobilności
Kupowanie nowej tesli to czysty masochizm bo po kupnie zaraz i tak wyjdzie coś nowszego lepszego w tej samej cenie albo niższej.

Last edited:

Kuba K.

Posiadacz elektryka
No ja wiem, najgorsze ze mam czym jezdzic ale poziom „chcijto” jest bardzo wysoko. Ale chyba przeczekam do polowy roku i moze cos sie wyjasni i jednoczesnie zmniejszy sie ilosc niedorobek w Juniperze.
Cholera mam to samo... już mnie ręka świerzbi by zamówić ale głowa mówi, "ochłoń" :)
Stawiam że w czerwcu już TESLA będzie musiała ratować rok, bo Elon daje niezłego czadu.

Jogur

Fachowiec
poza tym efekt rzymski może spowoduje, że będą bardziej elastyczni w sprawie ilości darmowych km na SuC, darmowego Premium Connectivity etc.
Nie ma ciśnienia, Chińczycy swoje spowodują w EU a jak jeszcze w Chinach Tesla pospada w sprzedaży to IMHO cena T opadnie i u nas (miesięczne zaległości aut na stock-ach rzędu 300 aut to pikuś, ale 10-20-30 tyś? kto wie, kto wie ...)

Matteusz

Nowy na Forum
poza tym efekt rzymski może spowoduje, że będą bardziej elastyczni w sprawie ilości darmowych km na SuC, darmowego Premium Connectivity etc.
Nie ma ciśnienia, Chińczycy swoje spowodują w EU a jak jeszcze w Chinach Tesla pospada w sprzedaży to IMHO cena T opadnie i u nas (miesięczne zaległości aut na stock-ach rzędu 300 aut to pikuś, ale 10-20-30 tyś? kto wie, kto wie ...)
No dokładnie, wiadomości z rynku wskazują na to że tesla może mieć dużo niższą sprzedaż niż w poprzednich latach co wpłynie na wyniki finansowe, wątpię że modelem Q to uratują, więc wysoce prawdopodobne że model Y będzie w lepszej cenie albo z lepszym leasingiem. Ja nie mam czym jeździć ale czekam, na przeczekanie chyba kupię 2 letniego MG Plugin bo ceny na niego nie są takie złe.

Jogur

Fachowiec
gość z EV Repair na filmiku z testowania Yunipera czy jak mu tam wspomniał o plotach z baterią 95kWh - i że to właśnie być może ;) spowoduje, że nie zamówi teraz tylko poczeka - dla mnie byłby spory atut mieć tyle energii w baku pomimo tego, że i tak zatrzymuję się w trasie co 200-250 km

umcus

Pionier e-mobilności
gość z EV Repair na filmiku z testowania Yunipera czy jak mu tam wspomniał o plotach z baterią 95kWh - i że to właśnie być może ;) spowoduje, że nie zamówi teraz tylko poczeka - dla mnie byłby spory atut mieć tyle energii w baku pomimo tego, że i tak zatrzymuję się w trasie co 200-250 km
Z tym, że miałem wrażenie, że on raczej ma nadzieję na performance z tą baterią.