Ford Explorer - oferty / finansowanie

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Dziś pierwszy raz widziałem na żywo na otwartej przestrzeni ten samochód w kolorze błękitnym. Jest śliczny. Panowie się przesiadali (zapewne jazda testowa) obok salonu Forda, gdy ich mijałem chodnikiem. Aż chciałem zagadywać zanim zobaczyłem jaka to sytuacja, bo chciałem pogratulować zakupu. Nabywcom gratuluję!

Esiak

Posiadacz elektryka
no w cenniku są tylko przednie na wyposażeniu niby:

Zrzut ekranu 2025-05-17 o 21.46.52.png

aż poszedłem sprawdzić i te z tyłu co mam, są fordowskie a nie jakieś dokładane...

robik130

Zadomawiam się
W mojej ofercie jest zapisane:

W Y P O S A Ż E N I E P O D S T A W O W E W E R S J I P R E M I U M
.
.
S T Y L I S T Y K A I W Y G L Ą D W N Ę T R Z A
Dywaniki podłogowe – welurowe z przodu i z tyłu
Kierownica - podgrzewana
Kierownica - wykończona skórą ekologiczną Sensico
.
.

Last edited:

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Jestem po rozmowie ze sprzedawcą. Przedstawił mi opcje zakupu auta i pomimo korzystnej oferty, przestrzegał przed wynajmem u Arvala. Niby wszystko ok, ale przy zwrocie auta czepiają się wszystkiego... Rysa na lakierze do naprawy, w gniotka do naprawy itd.. Może się ostatecznie okazać, że trzeba zapłacić kilka(kilkanaście) tysięcy na poprawę stanu auta. No oczywiście można skorzystać z AC tracąc tym samym zniżki.
Nie mam powodu nie wierzyć, bo to znajomy mojej synowej.
A co ma ci powiedzieć sprzedawca? Widziałeś fakturę po jakiej cenie Arval kupuje te Fordy? To z marży Forda ten upust.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Kupiłem to Ampere wymienione wyżej 11KW/3F, które może pracować na jednej fazie przy podłączeniu przejściówki do fazy 1 z gniazda 230V. Taki kabel jest do zrobienia za kilkadziesiąt zł.
Ładowarka bardzo solidnie wykonana i można nią zarządzać będąc poza domem (np. sterować prądem) przez aplikację Tuya.
Liczę na możliwość powolnego ładowania w słoneczne dni z jednej fazy z minimalną mocą 1x6Ax230V lub trzyfazowo 3x6AX230V.
Teraz czekam na samochód.
Daj znać jak będziesz miał auto czy można zmieniać prąd ładowania zdalnie podczas ładowania?