A kiedy podpisywaliście umowę z arvalem? Wplacaliscie jakąś zaliczkę do Forda?
Ja mam teraz taka sytuacje że ford mi dal standardowa umowę zaliczkową na samochod że będzie do końca kwietnia (ogolnie miał być do 2-4 tygodni), wiec wplacilem zeby ten samochod wzieli i zwiezli do siebie, a teraz twierdzą że samochod będzie w połowie maja więc jak rozumiem dopiero się produkuje- pewnie będę pytał o vin.
Ogolnie nie lubię jak ktoś mi ściemnia więc się zastanawiam czy nie zrezygnować, tym bardziej że ten samochód to może być dopiero koncem czerwca patrząc na realne terminy dostawy jak zamówili w produkcji.
Szkoda ze to tak wyszło bo jakbym kupował u Januszy na komisie to bym się spodziewał takiego traktowania ale jednak u Autoryzowanego dealera to trochę słabo.
Stronom znane są, mające charakter siły wyższej, panujące na ogólnoświatowym rynku
motoryzacyjnym zakłócenia w produkcji samochodów, wywołane opóźnieniami dostaw
niezbędnych dla produkcji podzespołów lub elementów wyposażenia, na które to
okoliczności Sprzedawca nie ma wpływu. W związku z tym, w przypadku niedostarczenia
Kupującemu Samochodu w ustalonym w punkcie C1 terminie, Strony przystąpią do
ustalenia ostatecznego terminu odbioru, zaś w razie niemożności osiągnięcia
porozumienia w terminie 14 dni, każdej ze Stron przysługiwać będzie prawo do odstąpienia
od Umowy bez prawa wnoszenia dodatkowych roszczeń, w tym z tytułu ewentualnych
szkód spowodowanych opóźnieniem, w terminie kolejnych 14 dni. W takim przypadku
zaliczka wpłacona przez Kupującego podlega w zwrotowi w terminie 7 dni od daty
oświadczenia o odstąpieniu od Umowy. Kupującemu, poza zwrotem zaliczki, nie będą
przysługiwały w takim przypadku inne roszczenia względem Sprzedawcy