wpierw naucz się czytać opisy ze zrozumieniem, a jak już to zrobisz możesz dokupić resztę do zestawu:Ostatnio natkalem sie na taki adapter:
Moze on by rozwiązał problem?
Coś mi tu nie pasuje i nie sądzę, żeby przy ładowarce 11KW można będzie przekroczyć 11KW/3=3,67KW na jednej fazie. Przecież wtyk od takiej ładowarki ma ograniczenie do 16A na pin, przewód zwykle 5x2,5mm2. Spotkałem się z co najmniej dwoma instrukcjami do ładowarek 11KW i wyraźnie było wyliczone dla przejściówki 1F - maksymalna moc to 1/3 mocy trzyfazowej i prąd maksymalny 16A.
Czekam na samochód, więc sprawdzę z końcem maja. Kupiłem mobilną Ampere Point 11KW.
Zgadzam się, że dla ładowarki 22KW te wartości przy jednej fazie ulegną podwojeniu.
Ja podpisałem umowę z Arval 10.04, ale odbiór mam na 20.06. Też artic blueAuta dalej są dostępne. Zamówiłem 15.04 odbiór 30.05 kolor arctic blue. Biały i grafitowy byłby szybciej ale wyższa rata.
Podpowiedzcie mi jedną rzecz: mam gniazdo 3-fazowe w garażu do którego nie wjeżdżam autem. Miejsce postojowe jest około 9m dalej. Co kupić żeby przedłużyć ten kabel fabryczny i się wpinać do trzech faz.
A drugi temat: nie braliście dodatkowo GAP ? Bo jak się tfu tfu trafi całka z naszej winy to sobie arval weźmie różnicę z naszej wpłaty własnej i będzie zadowolony. A my będziemy w plecy część dotacji plus odsetki, które trzeba zwrócić bo takie są zasady w przypadku przerwa okresu trwałości w programie.
Czy masz postępy w sprawie uzyskania polisy z pieczątką?Jeżeli chodzi o program wsparcia Naszeauto to problemem staje się polisa AC.
Odpisali mi dziś (Avral), że dostanę ją po 2 miesiącach od odebrania auta, co mocno opóźni złożenie wniosku (mam już gotowy, brakuje mi właśnie polisy i twardego DR do skanu).
Nie, cisza. Czekam.Czy masz postępy w sprawie uzyskania polisy z pieczątką?
Może wystarczy przedłużacz 3-fazowy z marketu? Powinny być gotowce na 10m, a do niego wpinasz zasilacz zwany potocznie ładowarką mobilną ;-)Podpowiedzcie mi jedną rzecz: mam gniazdo 3-fazowe w garażu do którego nie wjeżdżam autem. Miejsce postojowe jest około 9m dalej. Co kupić żeby przedłużyć ten kabel fabryczny i się wpinać do trzech faz.