Freshmile

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Informacyjnie - karat FreshMile uruchamia ładowarki TEA na Węgrzech.
Ceny trzeba sprawdzać bo nie zawsze się opłaca, ale dziś testowałem AC 22kW w Siklos (HU) i wyszło ok. 0,35 EUR/kWh.
Znaczy 0,23 EUR/kWh+ 0,04 EUR/min tyle daje przy ładowarce pokładowej 22kW.

sangtraceur

Nowy na Forum
A wracając do greenwaya. Ja dzisiaj testowalem - pobralo kase ale nie odpalilo. Ale wytlumaczy mi ktos jak to moglo sie stac skoro greenway zarzeka sie ze nie wspolpracuje z freshmile? Przeciez przykładając karte kod z karty trafia do greenway, nastepnie to geeenway musi wiedziec co zrobic z tym kodem i do ze wie ze ma go wyslac do freshmile, po czym freshmile dostaje informacje o przylozeniu karty, pobiera oplate i dopiero teraz cos sie dzieje nie teges. Albo freshmile nie wysyla zapytania do greenwaya o poprawnej autoryzacji albo greenway ma wywalone na to zapytanie.

Dziś rano próbowałem odpalić na Biedronce - Power DOT - 3 x odrzucało mi kartę - wiecie o co chodzi ? jakas porada ;-)
Niestety Freshmile jest dziwnym operatorem ale ostanio działało bez problemów na PowerDot tylko najlepiej ładowanie robić przy 20% i niżej bo jest najlepsza szybkość w stosunku do czasu. . Czy po podłączeniu wtyczki i autoryzacji wybrałeś przyciskiem start przy złączu? Te modele ladowarek Ekoenergetyka czasami trzeba dodatkowo potwierdzić łącze to przy płatnościach karta tak jak dystrybutor z paliwem. Tak miałem ostanio także na ELOCITY

Slavekk_

Posiadacz elektryka
W 2025r Freshmile ma wolne ładowania (do 22 kW, DC też) po 0,25 €/kWh + 0,05 €/min.
DE AralPulse widzę po 0,92 €/kWh.
Wszystko drożeje...

p0li

Pionier e-mobilności
w .de cos sie rusza w naciskach na operatorow zeby zrownac ceny ladowania achoc do tych aplikacjowych
bo np ewego ma 52ct w appce a bez apki 84ct
dodajac do tego obowiazek instalowania terminali platniczych moze dojsc do tego ze niedlugo nie bedzie trzeba wozic ze soba talii kart do ladowarek :)