Freshmile

InfoCars24

Nowy na Forum
Jak na tą chwilę mam informacje od GW iż nie ma Freshmile na liście firm objętych współpracą ( roamingiem ). To się raczej potwierdza bo kolejna stacja GW ( Ptak Expo Nadarzyn ) nie ładuje auta ( karta się uruchomiła , ale w ostateczności nie została autoryzowana ).

Piotr

Posiadacz elektryka
Jak na tą chwilę mam informacje od GW iż nie ma Freshmile na liście firm objętych współpracą ( roamingiem ). To się raczej potwierdza bo kolejna stacja GW ( Ptak Expo Nadarzyn ) nie ładuje auta ( karta się uruchomiła , ale w ostateczności nie została autoryzowana ).
Kilka razy było już pisane że GW nie działa z tą kartą. Cena na IONITY skoczyła drastycznie. Dla mnie ta karta skończyła się zanim zdążyłem jej pierwszy raz użyć. Kolejny zbędny kawałek plastiku

Slavekk_

Posiadacz elektryka
czekam na odpowiedź od Freshmile w tej sprawie ale milczą jak zaklęci...
Powinni się jakoś wytłumaczyć z tego, że pokazują w swojej apce ładowarki nie działające z nią ani z ich kartą. Zaufanie takiej informacji może być bolesne...
Na dodatek apka podaje tylko lokalizację, nie informując o operatorze, więc nawet nie można samemu wykluczyć bez dodatkowych sprawdzeń.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Natomiast GreenWay pisze:
"Uprzejmie informuję, że z operatorem FresMile nie łączą nas żadne relacje biznesowe i karta/aplikacja tego operatora nie zadziała na naszych stacjach."
Czyli cennik GreenWaya, który Freshmile pokazuje (0,30 EUR/kWh + 0,30EUR/min) wprowadza w błąd.
Nie ma i chyba nie będzie ładowania kartą Freshmile na Greenway.
Natomiast EV+ mi odpisał, że Freshmile jest jego partnerem i karty F mają działać.
Czyli to co pisał @Jacek ID BUZZ to nie był odosobniony przypadek.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Natomiast EV+ mi odpisał, że Freshmile jest jego partnerem i karty F mają działać.
Czyli to co pisał @Jacek ID BUZZ to nie był odosobniony przypadek.
Ciekawe.. Próbowałem uruchomić ładowarkę EV+ w Świnoujściu i niestety nie udało się.. Mnie jak dotąd jedyne co się udało uruchomić to PowerDot przy ul. Pałacowej w Warszawie. I to też tylko raz, za drugim razem, kilka dni później już nie. Zablokowali 50 EUR na karcie ale ładowanie nie ruszyło. Wkurzający ten Freshmile.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
No właśnie - to jest fundamentalny problem z F: nie wiesz z którymi sieciami mają faktycznie umowy roamingowe, a o tym, że nie mają dowiadujesz się poprzez blokadę €50 na karcie, która jest zwalniana po tygodniu.
Zamówiłem ich kartę wyłącznie ze względu na mnogość dostępnych ładowarek, nie cenę za kWh. Okazuje się, że to ściema.

PS: chyba ich pozwę za utracone miliardowe korzyści, które mogłem zrealizować odpowiednio inwestując te €50. 😉

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Na razie to oszukali z jedną siecią - Greenway (za to dużą).
EV+ potwierdził mi że są ich partnerem (3 posty wyżej)
PowerDot też jest potwierdzony.