Głosowanie na lokalizację SuC

JM&JM

Posiadacz elektryka
Zakopane prowadzi! Sporo nowych kierowców Tesli przybyło, może warto ich zmobilizować? Pomimo tego, że w Gdańsku nadal SuC nie ma, nadal jestem niepoprawnym optymistą! 😎🤟

View attachment 21570
Zakopane? OMG 😱 Na początku roku wracając z nart w Słowacji chciałem z żoną zobaczyć po 15-20 latach „stolicę Polskich Tatr” … na kolejne 20 lat zaspokoiłem swoje potrzeby… są ciekawsze miejsca do zwiedzania

piotrazz

Posiadacz elektryka
Zakopane? OMG 😱 Na początku roku wracając z nart w Słowacji chciałem z żoną zobaczyć po 15-20 latach „stolicę Polskich Tatr” … na kolejne 20 lat zaspokoiłem swoje potrzeby… są ciekawsze miejsca do zwiedzania
Zawsze można potraktować tą stację jako przystanek na trasie 😆

KrzysztofFly

Moderator
Zawsze można potraktować tą stację jako przystanek na trasie 😆
Dokładnie, a dodatkowo nikt nie oczekuje tam SuC na 20 stanowisk, wystarczyłyby 4 z opcją ewentualnej dalszej rozbudowy. No chyba, że miałby być otwarty, to wtedy niech od razu zrobią minimum 12 stanowisk.
Są zresztą na liście do wyboru także inne lokalizacje w Polsce, więc na nie również można/trzeba/należy klikać.

Przemekc1

Fachowiec

Zwiedzanie samego Zakopanego to jedno, można lubić albo nie, ale fakt jest taki, że to miejsce noclegowe (jako szeroko rozumiany teren) gdzie startuje mnóstwo szlaków turystycznych. Ruch jest bardzo duży, na pewno przydałoby się pewnie miejsce na naładowanie, w wolne ładowarki przy parkingach znając podejście naszych górali raczej nie liczę.

TomRS

Pionier e-mobilności
Zwiedzanie samego Zakopanego to jedno, można lubić albo nie, ale fakt jest taki, że to miejsce noclegowe (jako szeroko rozumiany teren) gdzie startuje mnóstwo szlaków turystycznych. Ruch jest bardzo duży, na pewno przydałoby się pewnie miejsce na naładowanie, w wolne ładowarki przy parkingach znając podejście naszych górali raczej nie liczę.
Po 5 pln za 1 kWh zapewne by były - taki dodatek klimatyczny ;)

STMS

Pionier e-mobilności
ale tam jest Lidl , GW, Tauron w dobrych cenach itd

w samym zakopanym wg mnie nie jest potrzebny SuC
napewno nie teraz
jak już to gdzieś przy odbiciu na Słowację w okolicach nowego targu

Przemekc1

Fachowiec
ale tam jest Lidl , GW, Tauron w dobrych cenach itd

w samym zakopanym wg mnie nie jest potrzebny SuC
napewno nie teraz
jak już to gdzieś przy odbiciu na Słowację w okolicach nowego targu

Co to ma za znaczenie? Zakopane jest najpopularniejsza miejscowością górską w Polsce. Do popularnych miejscowości górskich często jeżdżą ludzie, których stać na drogie samochody - czytaj potencjalni klienci elektryków. Większy hub ładowania (czy to Tesli czy innej firmy) w takim miejscu byłby dosyć dobrą reklamą - “nie bójcie się jazdy elektrykami turystycznie zima, bez problem znajdziecie miejsce do ładowania”.
Prędzej czy później stawiam coś takiego powstanie.

Logiki wielkiej w stawianiu SUC nie widać. Trochę to wygląda na to gdzie się trafi okazja i jest przyłącze i chęć instalacji, także jak dla mnie jedna inwestycja wcale nie wstrzymuje innej.