Byłeś w zakopanym ostatnio i próbowałeś się naładować ?
ja byłem 10 dni we wrześniu - wszystkie ładowarki wolne włącznie z budimexem za każdym razem jak podjeżdżałem / przejeżdżałem obok
Czasami bywam w Zakopanym, ale nie w celu ładowania. przy lidlu regularnie widziałem ładujący się samochód, a był tam jeden CCS. Przy Budimexie faktycznie widziałem wolne stanowisko, ale drugie zajmował samochód. Niewiele jak na kilka milionów turystów rocznie.
Zakopane jest stosunkowo złym miejscem, bo np. dużo ludzi jeździ do okolicy itp. np Białki Tatrzańskiej. Jak powstanie SC w Nowym Targu to wszyscy będą mogli się naładować, a wątpię że przejedziesz po Zakopanym 300km.
Ładowarki stawiają tam gdzie są warunki, a to nie greenway że 300kW (strzelam) mocy przyłączeniowej wystarczy. Natomiast obecne głosowania są bez sensu bo punkty zostały a w miedzy czasie dużo się zmieniło wokół i są lepsze punkty które nie są oznaczone. A zgaduję że obecnie zaznaczone miejsce które jest "comming soon" będzie szybciej niż takie które wygra głosowanie.
Znowu, zakładasz, że ktoś na to patrzy, a lokalizacje superchargerów są efektem jakiegoś większego planu rozwoju tej sieci w Polsce. To są dosyć losowo rzucone punkty, jedne bliżej głównych tras, inne w centrum miasta. Gdzie ładowarki ma Rzeszów, Lublin i Białystok, a nie ma ani jednej w całym Trójmieście.
Fakt potencjalnego powstania ładowarki w Zakopanym, ma moim zdaniem bardzo niewielkie przełożenie na postawienie takiej ładowarki gdziekolwiek indziej.
Głosowania oczywiście większego sensu nie mają, ot zabawa. Zresztą już dawno wygrał Nowy Targ, a nic się tam nie dzieje. Zapewne ze względu na warunki techniczne, jak i bardziej tranzytowe położenie jeżeli ktoś rzeczywiście miałby wybór Nowy Targ vs Zakopane to zgadzam się, że większy sens ma pewnie Nowy Targ.