Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

ciastek

Pionier e-mobilności
Umówiony byłem dzisiaj na 13.30, rano zadzwonili że maja meksyk, bo dostawa im wjechała i żebym nie przyjeżdżał wcześniej niż o 15, a w zasadzie im później tym lepiej.
Ta, nie mieszczą się na swoim parkingu. Doliczyłem co najmniej 250 sztuk.

300ps

Zadomawiam się
A czy zanim odbieracie dokumenty do leasingu lub do rejestracji mieliście pomysł, żeby obejrzeć samochód? Czy pozwolą na to? Bo słabo byłoby puścić leasing lub płatność a przy odbiorze jakieś kwiatki z porysowaniami.

ciastek

Pionier e-mobilności
A czy zanim odbieracie dokumenty (…) mieliście pomysł, żeby obejrzeć samochód?
Moim zdaniem bez szans. Podejrzewam, że nie ma na to czasu. Miejsca tez brakuje. Jest tak ciasno, że ciężko dojść do auta, a co dopiero do niego wsiadać.

Sawa

Zadomawiam się
Odebrałem (SR+) 😉 Wszystko bez przygód, podpis, montaż tablic i wydanie kart. Zero "szkolenia" z obsługi ani jakichkolwiek podstawowych informacji. Na placu aut po korek, stoją nawet wzdłuż ulicy. W środku zero ludzi, pustka. Zeszło mi się tam ze 30 minut zanim sobie wszystko pooglądałem i nikt nie odbierał auta w tym czasie. Według Pani z salonu moje auto to wersja z mniejszą baterią. Zamawiałem 19 października. Rano zobaczymy jaki pokaże zasięg po ładowaniu. Z technicznych tematów, jak by ktoś nie wiedział, na początku nie działa autopilot. Kamery muszą się skalibrować, u mnie zajęło to jakieś 15-20km. Jak macie jakieś pytania to dajcie znać postaram się odpowiedzieć/sprawdzić w miarę możliwości.

MiKo

Posiadacz elektryka
Jak macie jakieś pytania to dajcie znać postaram się odpowiedzieć/sprawdzić w miarę możliwości.
- pytałeś o hak lub inne "dodatki"?
- jakie kupiłeś/założyłeś opony?
- zaznaczyłeś w protokole jakieś niezgodności?

Robmal

Posiadacz elektryka
Cześć.
Fajnie, że bezproblemowo. Gratuluje. Auto oglądałeś na placu czy było w jakimś innym miejscu. Chodzi mi o to, że odbiór po np. 16.00 kiedy robi się ciemno jest słaby.... Jak wiesz ja odbieram 7.12. Odnośnie baterii, chciałbym potwierdzić pewne zasłyszane wcześniej stwierdzenia - czy Twój VIN ma na 8 pozycji literę J czy A ? Czy w karcie pojazdu masz oznaczenie baterii E6LR (to jest 60 -tka), czy VIN od 6 pozycji od końca zaczyna się powyżej 391.... Wiesz kiedy wyprodukowano auto - pojawiały się informacje że od 10.10.2021 auta mają już większą baterię....

Last edited:

Sawa

Zadomawiam się
- pytałeś o hak lub inne "dodatki"?
- jakie kupiłeś/założyłeś opony?
- zaznaczyłeś w protokole jakieś niezgodności?
- Nie, hak nie jest mi potrzebny. Inne dodatki (keyfob i wall connector) dokupiłem przed odbiorem.
- Michelin Pilot Alpin 5, będę zakładał. Tesla tego nie ogarnia bo nie mają czasu...
- Nie, nic nie zauważyłem.

Sawa

Zadomawiam się
Cześć.
Fajnie, że bezproblemowo. Gratuluje. Auto oglądałeś na placu czy było w jakimś innym miejscu. Chodzi mi o to, że odbiór po np. 16.00 kiedy robi się ciemno jest słaby.... Jak wiesz ja odbieram 7.12. Odnośnie baterii, chciałbym potwierdzić pewne zasłyszane wcześniej stwierdzenia - czy Twój VIN ma na 8 pozycji literę J czy A ? Czy w karcie pojazdu masz oznaczenie baterii E6LR (to jest 60 -tka), czy VIN od 6 pozycji od końca zaczyna się powyżej 391.... Wiesz kiedy wyprodukowano auto - pojawiały się informacje że od 10.10.2021 auta mają już większą baterię....
- Auto odbierałem jak się zaczynało robić ciemno, ale było jeszcze na tyle widno, żeby mieć dobry ogląd.
- VIN na 8 pozycji ma A
- Mam oznaczenie E6CR
- Auto wyprodukowano 14.09.2021