Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

Sfotek

Posiadacz elektryka
tylko ze ja wiem na którym statku jest moj VIN , statek płynie sobie kolo Ibizy właśnie.....
Mam własnie to samo.... Hoegh Tracer płynie ale jest opóźniony o tydzień ( miał byc jutro w Porcie a będzie najwcześniej we środe ). Kliknąłem kontynuj ale nie widze przycisku Gotów:(

usrobo

Posiadacz elektryka
Mam własnie to samo.... Hoegh Tracer płynie ale jest opóźniony o tydzień ( miał byc jutro w Porcie a będzie najwcześniej we środe ). Kliknąłem kontynuj ale nie widze przycisku Gotów:(
u mnie tez Hoegh Tracer, podobno nie mają miejsca na placu i przesuwają na po nowym roku... ile w tym prawdy nie wiem

Sfotek

Posiadacz elektryka
u mnie tez Hoegh Tracer, podobno nie mają miejsca na placu i przesuwają na po nowym roku... ile w tym prawdy
Niestety ale nic nowego - chyba im ciśnienie spadło z Q4 po mailu Elona, a że statek sie spóźnił to jest kolejny argument!

Robmal

Posiadacz elektryka
Ja już jestem wk... ony na maksa. Wczoraj mieli wysłać papiery. Do dzisiaj mam taki status w DPD
2021-12-0113:02:02Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nienadana
To oznacza, że nie zamówili kuriera. Zero możliwości kontaktu (mail/tel). Kupione bilety na pociąg i urlop w firmie. To jest żałosne...

nyknow

Fachowiec
Niestety ale nic nowego - chyba im ciśnienie spadło z Q4 po mailu Elona, a że statek sie spóźnił to jest kolejny argument!
współczuję - żenada po prostu....... po sierpniowej jeździe testowej, która poszła idealnie organizacyjnie wszystko na czas itd. to miałem wrażenie, że to jest jednak inny poziom - jak się okazuje to poziom gorszy niż BWM/Audi/MB...... wiem, że mają wydania i dużo pojazdów no ale to chyba sami sobie to tak zorganizowali, że przyjechało dużo aut więc można się na to jakoś przygotować - niby mnie to nie dotyczy ale też mi ciśnienie podskoczyło jak by to dotyczyło mnie :) ale trzymaj się kolego - może wszystko się uda i w święta będziesz śmigał EV

Jac3k

Posiadacz elektryka
W sumie to nie wiem dlaczego macie problemy z kontaktem. To im zależy, żeby wydać samochód. Ja nic nie robiłem i w ciągu dnia miałem chyba 3 telefony nie odebrane od Tesli. Oddzwoniłem i praktycznie wszystko poszło od strzała. Kontakt, faktura, dokumenty. Od ich telefonu w ciągu 10 dni miałem samochód w domu. Odbiór w salonie, samochód czyściutki, dużo czasu na sprawdzenie, naładowany do 95% co pozwoliło mi dojechać 350km do domu. Jak narazie używanie samochodu rewelacja. Najgorsze jest to, że samochód mojej żony stoi a ona Tesla jeździ, tak sie przyzwyczaiła 😀

nyknow

Fachowiec
W sumie to nie wiem dlaczego macie problemy z kontaktem. To im zależy, żeby wydać samochód. Ja nic nie robiłem i w ciągu dnia miałem chyba 3 telefony nie odebrane od Tesli. Oddzwoniłem i praktycznie wszystko poszło od strzała. Kontakt, faktura, dokumenty. Od ich telefonu w ciągu 10 dni miałem samochód w domu. Odbiór w salonie, samochód czyściutki, dużo czasu na sprawdzenie, naładowany do 95% co pozwoliło mi dojechać 350km do domu. Jak narazie używanie samochodu rewelacja. Najgorsze jest to, że samochód mojej żony stoi a ona Tesla jeździ, tak sie przyzwyczaiła 😀
pytanie kiedy odbierałeś - może wtedy mieli mniej - jak ja próbowałem do nich kiedys zadzwonić to tel cały czas jest zajęty. napisałem mail'a zero odzewu do dzisiaj (ok 2 tyg) - zadzwoniłem na serwis to dopiero ktoś odebrał i powiedział, że jest meksyk i że się nie wyrabiają.

Jac3k

Posiadacz elektryka
pytanie kiedy odbierałeś - może wtedy mieli mniej - jak ja próbowałem do nich kiedys zadzwonić to tel cały czas jest zajęty. napisałem mail'a zero odzewu do dzisiaj (ok 2 tyg) - zadzwoniłem na serwis to dopiero ktoś odebrał i powiedział, że jest meksyk i że się nie wyrabiają.
Ja odbierałem w sobotę czyli plac był już pełny. Oni sobie chyba sami ustalają kolejność wydawania samochodów i wtedy dzwonią.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Własnie dzownili z Tesla i .... przesunięty odbiór na luty 2022 (zamawiałem 23/10) bo....
* nie wyrabiaja się z wydawaniem samochodów (idzie im średnio 15 dziennie) a rak do pracy nie ma.
* dostawa do Wawy ma dopiero sie pojawić pod koniec stycznia ( mimo że samochód od 8.12 będzie w porcie w BE )
* na pytanie co z rocznikiem.... twierdzą, że mają zrobić tak ze produkcja będzie w papierach jednak 2022

także w tym roku nie będzie swiąt:( zobaczę czy mi VIN zmienią w międzyczasie.

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Własnie dzownili z Tesla i .... przesunięty odbiór na luty 2022 (zamawiałem 23/10) bo....
* nie wyrabiaja się z wydawaniem samochodów (idzie im średnio 15 dziennie) a rak do pracy nie ma.
* dostawa do Wawy ma dopiero sie pojawić pod koniec stycznia
* na pytanie co z rocznikiem.... twierdzą, że mają zrobić tak ze produkcja będzie w papierach jednak 2022

także w tym roku nie będzie swiąt:)
hmmm ale rozumiem ze jest jakiś dostepny na placu i pojaw sie na stronie to go wydadzą jeszcze w gru? ciekawe