Hamulec automatyczny niedostępny

daniel

Señor Meme Officer
Nie byłem tam w serwisie, ale znam Berlin z przyczyn rodzinnych i komunikację ma bardzo dobrą.
Koniecznie trzeba mieć jeszcze maski w komunikacji publicznej, bo dają mandaty (nie zagadasz jak w PL).😉

Informacje o coronavirusie w Berlinie.
Sprawdzam terminy w Warszawie i wygląda jakby byli otwarci tylko we wtorki. :p
Najbliższy termin gdzie nie jest to wtorek to 21 kwietnia, piątek. Za to niemieckie serwisy mają o wiele więcej wolnych miejsc.
Ciekawe.
Mozesz siedzieć i kontemplować i u nas jest tak samo. Ostanio zostawiłem i "poszłem w p du"
W apce zobaczysz jak podłączą , jak np. otworza maskę, drzwi i co sie dzieje. Jak będą jechać też .A na koniec że możesz odebrać i pospiechu nie ma . Bedzie też sms., U nas podłączają do ładowarki. Wsiadasz i jedziesz . Nie dziękujesz , nie dajesz flaszki . Potem sie okaże czy zrobil,i jesli nie napisali czego nie mieli lub nie dzwonili z info.
W sumie to gniazdko z prądem bardziej by mi się przydało bardziej niż internet, ale w takim razie wezmę książkę.

Trochę jestem zirytowany, że samochód świruje po kilku miesiącach. Mają zdalną diagnozę, ale nie powiedzą mi co jest grane. Czy to jakiś kabel, bezpiecznik, coś co mogę sam ogarnąć, a jak nie będzie działać to wtedy do serwisu? Jak będę w trasie kilka godzin, a oni zepną dwie wtyczki i będzie naprawione, to będę ja.
1679499238551.png
A tak na marginesie , to gdybym byl piękną dziwczyną i bys mnie rwał,, nie mial byś u mnie szans .Marud nie lubię . :) Info dla hetero . To wifi to kurde mnie zaintrygowalo .Moze 10 i więcej lat temu liczyl bym impulsy ale teraz w UE ?
Ciężko skakać z radości jak choinka jest nie w grudniu tylko marcu i w samochodzie, a nie w domu. Mam lepsze plany na sobotę niż zwiedzanie serwisu Tesli. Piszę to niezależnie od tego czy to co się stało jest winą Tesli czy innych czynników.
1679499373504.png

daniel

Señor Meme Officer
Moze się zaciął puknij , a przede wszystkim sprawdź czy Ci się nie grzeje . Bo cholera wie , może to pech kamyk itp
Dzisiaj podczas jazdy przez 22 km działał, a potem cyk, czerwony airbag i tak dalej. Myślę, że gdyby to był kamyk, to nie ustępowałoby to po staniu przez jakiś czas.
Te podrygujące światła mnie intrygują. Czy to jakiś czujnik poziomowania? Może faktycznie coś mi pożarło kable koło koła.
Nawet mogę jeździć, ale jak się zatrzymam to wrzuca mi P, pomimo tego, że trzymam ten hamulec, co mi kazał. Przełączyłem się na Toczenie, to przestał wrzucać P, ale już nie jeździ się tak fajnie.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Zrób sobie wycieczkę do Berlina ze zwiedzaniem, polecam.., 👍
To musiałbym zabrać żonę i dwójkę dzieci, ale ostatnio jak żona była w Niemczech i w wiadomościach były 3 ataki nożowników w ciągu tygodnia w tym jeden niedaleko nas, przysięgła, że nigdy tam nie wróci. :p

gim-kg

Pionier e-mobilności
W Berlinie masz dwa serwisy, ja byłem w tym na północy, była poczekalnia, wifi, darmowa kawa. Samochód zostawiasz pod serwisem i jak masz potwierdzenie że jest gotowy to po prostu odjeżdżasz. Kontakt z serwisem w trakcie naprawy przez chat w aplikacji.

Attachments

• 9BA3913A-2320-4C5E-9106-C68A36C3395A.jpeg
    9BA3913A-2320-4C5E-9106-C68A36C3395A.jpeg
    153,7 KB · Liczba wyświetleń: 17

cooler

Pionier e-mobilności
To musiałbym zabrać żonę i dwójkę dzieci, ale ostatnio jak żona była w Niemczech i w wiadomościach były 3 ataki nożowników w ciągu tygodnia w tym jeden niedaleko nas, przysięgła, że nigdy tam nie wróci. :p
Patrz Pan jakie atrakcje, aż 4 ataki nożownika? Nie to co u nas, nudy, nic się nie dzieje, wiocha. Żeby poczuć emocje to trzeba za wschodnią lub zachodnią granicę. Kraj z kartonu Paaanie. Nie to co Deutschland...
Gorąco polecam serwis Tesli w Berlinie! Bombowy weekend hahahaha :)
Przypomniał mi się kawał:
Siedzi dwóch dziadków na ławce przy stacji W-wa śródmieście i patrzy, a tu leci gość na paralotni. Śledzą jego lot uważnie, wymieniają fachowe uwagi, nagle, w momencie gdy paralotniarz mijał Pałac Kultury i Nauki, wpadł w turbulencje od budynku, pierdyknął w elewację, szmata mu sie złożyła, spadł i się zabił!
- Mówi jeden dziadek do drugiego: Patrz Pan, jaki kraj tacy terroryści :)

daniel

Señor Meme Officer
Patrz Pan jakie atrakcje, aż 4 ataki nożownika? Nie to co u nas, nudy, nic się nie dzieje, wiocha. Żeby poczuć emocje to trzeba za wschodnią lub zachodnią granicę. Kraj z kartonu Paaanie. Nie to co Deutschland...
Gorąco polecam serwis Tesli w Berlinie! Bombowy weekend hahahaha :)
Próbuję sobie przypomnieć który to był rok i to musiało być lato 2016, bo dziecko jeszcze wtedy nie chodziło.
Ciężko mi teraz znaleźć w internecie, bo już ataki w następnych rocznikach "przykryły" temat.
W kontekście noży pasuje mi bardziej kawał pt. Turcy mają trzy problemy, ale nie będę go tu wklejał. :p

Zrezygnowałem z Warszawy i ustawiłem się na sobotę na 14:00 w Berlinie, bo wcześniejsze terminy zniknęły. To będzie Tesla experience. :cool:
Ciekawe czy teraz przyjdzie mi nowa wycena. Tak właściwie to po co się ją akceptuje jeśli nie ściągają pieniędzy, a nawet nie jest ostateczna.

daniel

Señor Meme Officer
Ach, już miałem pochwalić samochód, że zaczęło wszystko banglać. Wiele razy się zatrzymywałem na światłach i było ok całą drogę. Po czym wysadziłem dziecko pod szkołą, wsiadam z powrotem i DING, hamulec automatyczny niedostępny. :rolleyes: