Holiday Update - spekukacje

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja również po aktualizacji. Asystent parkowania faktycznie się sprawdził. Początkowo sceptycznie go potraktowałem, ale po chwili na prawdę jest duża różnica na plus. Działa dużo precyzyjniej.
Na światłach dojeżdżając do samochodu poprzedzającego włącza się asystent i grafika zasłania sygnalizator.
Sprawdziłem też dźwięki zamykania - fajne.
Reszty nie testowałem.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
No z tym banem to nadal nie mogę uwierzyć.
Wgl jak to brzmi? “Dostalem bana na tydzień na samochód”

Weź to teraz wyjaśnij komuś kto był sceptycznie nastawiony do Tesli

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Nie na samochód, a na autopilota. Nadal można jeździć samemu lub z ACC.
No trochę spłyciłem kontekst.

Ok teraz będę mówił “auto się na mnie obraziło i teraz muszę prowadzić jak każdy właściciel nie-tesli”

Gandalf

Pionier e-mobilności
Na mnie X obraziła się tylko raz, dawno temu (jeszcze mad max) jak jechałem pierwszy raz na autopilocie i po prostu chciałem zobaczyć co będzie jak ją zignoruję wiele razy. No i zobaczyłem :)
No ale to trzeba się przecież postarać.

Tak jak z ICE, gdy się obrazi, że zamiast benzyny wlejesz ropę :p
Tylko wtedy obraża się bardziej ;-)

Pepek

Posiadacz elektryka
Z tego co opisują po necie - ban jest również na AP rozszerzony i FSD. Po prostu trzeba po pierwsze jeździć zgodnie z wytycznymi, a po drugie to można podziękować debilom z USA, którzy sobie olewali to po całości, powodowali śledztwa i komisja NHTSA wymusiła na Tesli takie restrykcje.

poochaty

Posiadacz elektryka
Ja nie mam żadnego parcia na matrixy.

Co do wycieraczek myślę, że mogą się poprawić w tym update bez wielkiego ogłaszania nowin.

Automatyczne światła w porównaniu do tego co było w 2021 r poprawiły się o niebo (i potem znowu tyci pogorszyły) bez żadnych release notes.
a nie mówiłem, że poprawią wycieraczki?!

inter

Pionier e-mobilności
Czy ten ban jest też na AP rozszerzony i FSD? 🤔
Jeżeli tak to podważa całkowicie wydawanie kasy na ten wykastrowany badziew. 🤨
Wszystko przez hamerykańców i sławetne 2 miliony do serwisu.