Holiday Update - spekukacje

zibizz1

Pionier e-mobilności

Michal

Moderator
Pewnie telefon się zapalił :D

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie przyglądałem się co prawda , czy w ogóle jest spryskiwacz przy kamerze :( . Ale moja córka (8 lat) zmieniła kolor samochodu na ekranie i pytała czemu nie zmienia się kolor samochodu na zewnątrz :)
Pewnie nie chcą płacić BMW za patenty ;)

daniel

Señor Meme Officer
Czy ktos widział gdzies to akcesorium (listwa led pod maske świecąca na zewnątrz) ?
Zauważyłem że policyjne auta Tesli tez to maja zainstalowane ale nigdzie nie moge tego znaleźć.
Pełno tego wszędzie.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Zrobiłem dziś na 2023.44.30.2 300 km po znanej trasie (autostrada, krajówki i miasto). I faktycznie zachowuje się specyficznie:
- po właczeniu AP trzeba kilka sekund trzymać obie ręce na kierownicy bo krzyczy. Potem już jest luz. Za to lepiej się wpasowuje w ruch. Nie przepadam za AP, ale w tej wersji w sumie działa lepiej jak dla mnie.
- wycieraczki AUTO można wyłączyć na ACC/AP i to jest spoko, ALE: znów wrócił bug polegający na tym, że jak się włączy ACC/AP i zostawi wycieraczki na auto i potem wyłączy ACC/AP to wycieraczki pzostają w trybie auto... I np. w nocy nagle zaczynają napierniczać po suchej szybie. Masakra - chyba jednak kupię te sexy buttons.
- jazda Teslą jest zajebista, niezależnie o wersji softu.

PS Dziś rano we Wrocławiu taki przykry widok. Ciekawe czy to AP czy człowieki?
IMG_3957.jpeg

kaziwich

Posiadacz elektryka
Zrobiłem dziś na 2023.44.30.2 300 km po znanej trasie (autostrada, krajówki i miasto). I faktycznie zachowuje się specyficznie:
- po właczeniu AP trzeba kilka sekund trzymać obie ręce na kierownicy bo krzyczy. Potem już jest luz. Za to lepiej się wpasowuje w ruch. Nie przepadam za AP, ale w tej wersji w sumie działa lepiej jak dla mnie.
- wycieraczki AUTO można wyłączyć na ACC/AP i to jest spoko, ALE: znów wrócił bug polegający na tym, że jak się włączy ACC/AP i zostawi wycieraczki na auto i potem wyłączy ACC/AP to wycieraczki pzostają w trybie auto... I np. w nocy nagle zaczynają napierniczać po suchej szybie. Masakra - chyba jednak kupię te sexy buttons.
- jazda Teslą jest zajebista, niezależnie o wersji softu.

PS Dziś rano we Wrocławiu taki przykry widok. Ciekawe czy to AP czy człowieki?
View attachment 15229

Jesli chodzi o AP to nadal jest wkurzajacy lag jak ktos przede mna zjezdza z drogi. Zamiast zaczac wczesniej przyspieszanie, czeka az auto z przodu w 100% zjedzie z pasa, potem jeszcze pauza i dopiero przyspieszanie.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Jesli chodzi o AP to nadal jest wkurzajacy lag jak ktos przede mna zjezdza z drogi. Zamiast zaczac wczesniej przyspieszanie, czeka az auto z przodu w 100% zjedzie z pasa, potem jeszcze pauza i dopiero przyspieszanie.
True. Jednak w innych samochodach (którymi jeździłem) ACC robi tak samo.W sumie akurat AP oparty o kamery ma tę przewagę nad radarowym, że mógłby rozpoznawać manewr i rozumieć, że już może zacząć przyspieszanie w trakcie.
Może jest to w FSD?