Pewnie nie chcą płacić BMW za patentyNie przyglądałem się co prawda , czy w ogóle jest spryskiwacz przy kamerze. Ale moja córka (8 lat) zmieniła kolor samochodu na ekranie i pytała czemu nie zmienia się kolor samochodu na zewnątrz
![]()
Pełno tego wszędzie.Czy ktos widział gdzies to akcesorium (listwa led pod maske świecąca na zewnątrz) ?
Zauważyłem że policyjne auta Tesli tez to maja zainstalowane ale nigdzie nie moge tego znaleźć.
Po prostu burza w szklance wody. Zwykła aktualizacja aktualizacji, czyli jak zawsze.Aktualizacja wycofana, ma być poprawka poprawki za Teslascope.
Pełno tego wszędzie.
Google Search
www.google.com
Zrobiłem dziś na 2023.44.30.2 300 km po znanej trasie (autostrada, krajówki i miasto). I faktycznie zachowuje się specyficznie:
- po właczeniu AP trzeba kilka sekund trzymać obie ręce na kierownicy bo krzyczy. Potem już jest luz. Za to lepiej się wpasowuje w ruch. Nie przepadam za AP, ale w tej wersji w sumie działa lepiej jak dla mnie.
- wycieraczki AUTO można wyłączyć na ACC/AP i to jest spoko, ALE: znów wrócił bug polegający na tym, że jak się włączy ACC/AP i zostawi wycieraczki na auto i potem wyłączy ACC/AP to wycieraczki pzostają w trybie auto... I np. w nocy nagle zaczynają napierniczać po suchej szybie. Masakra - chyba jednak kupię te sexy buttons.
- jazda Teslą jest zajebista, niezależnie o wersji softu.
PS Dziś rano we Wrocławiu taki przykry widok. Ciekawe czy to AP czy człowieki?
View attachment 15229
True. Jednak w innych samochodach (którymi jeździłem) ACC robi tak samo.W sumie akurat AP oparty o kamery ma tę przewagę nad radarowym, że mógłby rozpoznawać manewr i rozumieć, że już może zacząć przyspieszanie w trakcie.Jesli chodzi o AP to nadal jest wkurzajacy lag jak ktos przede mna zjezdza z drogi. Zamiast zaczac wczesniej przyspieszanie, czeka az auto z przodu w 100% zjedzie z pasa, potem jeszcze pauza i dopiero przyspieszanie.