Skoro tak prosisz... Zobaczymy co Wam wyjdzie, aż jestem ciekaw. Budżet domowy ok. 90 tys rocznie, bez 500+, kredyt na mieszkanie prawie 3 tys miesięcznie. Średnie koszty na paliwo 400-450 zł miesięcznie.Nie mów że cię nie stać. Bieda to stan umysłu! Podziel się jakim budżetem dysponujesz, czy dostajesz 500+, ile wydajesz na ropę/paliwo. Wspólnie z kolegami z forum znajdziemy rozwiązanie i wsadzimy cię wreszcie w BEV. I na pewno ze sceptyka staniesz się elektroentuzjastą 😃 nie daj się dluzej prosić bo widać że byś chciał bardzo.
To stanowczo musisz popracować nad 800+ tak 2-3 inwestycje, (lepiej 3) które pozwolą uzyskać dodatkowe profity np. KDR a dodatkowo będą pracowały na Twoją emeryturę. Same plusySkoro tak prosisz... Zobaczymy co Wam wyjdzie, aż jestem ciekaw. Budżet domowy ok. 90 tys rocznie, bez 500+, kredyt na mieszkanie prawie 3 tys miesięcznie. Średnie koszty na paliwo 400-450 zł miesięcznie.
Wydatki na utrzymanie kolejne ok. 3000 miesięcznie.
Nie, podziękuję. Trójka dzieci to za dużo.To stanowczo musisz popracować nad 800+ tak 2-3 inwestycje, (lepiej 3) które pozwolą uzyskać dodatkowe profity np. KDR a dodatkowo będą pracowały na Twoją emeryturę.
Poszukałbym dodatkowych źródeł dochodu - na początek jakieś proste rzeczy, żeby się na nich nauczyć.Skoro tak prosisz... Zobaczymy co Wam wyjdzie, aż jestem ciekaw. Budżet domowy ok. 90 tys rocznie, bez 500+, kredyt na mieszkanie prawie 3 tys miesięcznie. Średnie koszty na paliwo 400-450 zł miesięcznie.
Wydatki na utrzymanie kolejne ok. 3000 miesięcznie.
Zgodnie z zaleceniem byłego prezydenta Komorowskigo zwiększ dochody…
Akurat daleko mi z zainteresowaniami do programowania i informatyki. Nie będę próbował swych sił, tam gdzie się nie widzę w przyszłości tylko po to, by kupić auto elektryczne i stać się "elektroentuzjastą".Posz
Poszukałbym dodatkowych źródeł dochodu - na początek jakieś proste rzeczy, żeby się na nich nauczyć.
Teraz wg mnie jest dosyć łatwo stać się programistą - inwestujesz 20 USD miesięcznie w subskrypcję ChatGPT (koniecznie musi być GPT-4) i normalnie po polsku zaczynasz z nim przygodę z programowaniem w dowolnym języku. Wszystko Ci wyjaśni, poprawi, poprowadzi za rękę, jest cierpliwy i dostępny 24/7. To dużo lepsze niż książki i możesz od razu jechać z praktyką, będzie Cię poprawiać na bieżąco.
Radzi sobie nawet z problemami które napotkasz podczas nauki z którymi doświadczeni programiści musieli spędzić sporą chwilę żeby skumać co jest nie tak.
Musiałbym jeszcze zmienić mieszkanie na większe, a teraz takie 80-90 m kosztują kosztują 700-900 tys.@Robsonics Ja się cieszę, że na forum jest "elektrosceptyk". Bez tego byłoby tu kółko wzajemnej adoracji i raczej nudno.
Jak nie będziesz miał swoich dzieci, to będziesz płacił na cudze.
Czasem to się może nawet opłacać, bo roboty przy dzieciakach dużo, a bez nich ma się dużo więcej wolnego czasu.
Przy czym jak widzę jak niektóre mamusie wołają swoje "dzieci" - to martwię się, że nie znajdę wspólnego języka z nowym pokoleniem Polaków, bo będą miauczeć, szczekać i chodzić na czterech nogach.
Jak mówi nasz Pan i Zbawca, Elon Musk - róbcie dzieci.![]()