Jaceq
Pionier e-mobilności
No dobra, nie sprzeczajmy się o te pół godzinki... ;-)Ma zamówiony RWD, więc nawet 0-100% to będzie jakieś 55kW i przy 7,4kW naładuje się w ~7,5h, a z 11kW było by 5h![]()
No dobra, nie sprzeczajmy się o te pół godzinki... ;-)Ma zamówiony RWD, więc nawet 0-100% to będzie jakieś 55kW i przy 7,4kW naładuje się w ~7,5h, a z 11kW było by 5h![]()
No można wtedy cegła jest na ścianie. Te cegła to tylko komunikuje się z samochodem i puszcza prąd jak wszystko jest okSłuchajcie, jeszcze jedno pytanie mamładowałem Fiat 500 ze słupka ze złączem Type-2. Dla tego miałem kabla T2/T2. Tak mi się wydaje ze w takiej sytuacji samochod robi przetwaranie AC w DC. A teraz glupie pytanie. Dlaczego potrzebujemy „cegłu” czy nie da sie po prostu miec port T2 na ścianie i ładować przez kabel t2/t2?
Można, ale ten T2 jest zarządzany przez jakieś urządzenie. Możesz sobie kupić wallbox gdzie będzie gniazdo, ale koledzy Ci dobrze podpowiadają, że adapter będzie najtańszy i wystarczający.Słuchajcie, jeszcze jedno pytanie mamładowałem Fiat 500 ze słupka ze złączem Type-2. Dla tego miałem kabla T2/T2. Tak mi się wydaje ze w takiej sytuacji samochod robi przetwaranie AC w DC. A teraz glupie pytanie. Dlaczego potrzebujemy „cegłu” czy nie da sie po prostu miec port T2 na ścianie i ładować przez kabel t2/t2?
Będzie. Można w nim ustawić, czy tylko Tesla czy wszystkie samochody.a wiecie może czy TWC będzie też lądował inne auto niż Tesla?
dzięki za odpowiedź. A jeszcze, żeby doprecyzować, czy to można ustawić na konkretne samochody, np. konkretną Tesle i konkretny inny, czy każdy kto się podepnie to będzie się ładował?Będzie. Można w nim ustawić, czy tylko Tesla czy wszystkie samochody.