Sam trójnik nie wystarczy. PSP chodzi o taki zraszacz.Zraszacz za 9 tys? Może wystarczyłby tryskacz? Instalacja do "hydrantu ppoż z wężem" leci nad moim stanowiskiem. Jaki problem dać trójnik i podpiąć tryskacz? Sam zraszacz to 35pln! Jest to zdecydowanie lepsze niż nic.
No pięknie. I teraz mając wiedzę o Wytycznych i takich systemach... rozsądnie jest sobie w hali z setką samochodów podłączyć do jednego lub kilku cegiełkę i co tydzień ładować 11kW 3f? Żadnych obaw użytkownicy nie mają?Sam trójnik nie wystarczy. PSP chodzi o taki zraszacz.
System gaszenia samochodów elektrycznych i-Sprink | Gras.pl
Automatyczny system kontroli pożaru pojazdów elektrycznych i-Sprink. Instalacja przeciwpożarowa. Urządzenia do gaszenia aut elektrycznych.gras.pl
Kamera
![]()
Kamera AVIOTEC wykrywające ogień i dym
Szukasz kamery zdolnej wykrywać dym — AVIOTEC potrafi znacznie więcej.www.boschsecurity.com
Jaka alternatywa? Cieszyć się, że pozwolą przyłączyć wallboxa czy gniazdo 3F bez dodatkowych warunków i ekspertyzy ppoż, ładować z cegły a w razie pożaru palić głupa? Ludzie - przecież pożar takiej wielkości jak w Wawie na Górczewskiej w 2020 może się przydażyć w każdej hali garażowej, bez obecności EV. To są miny pod budynkami. Sam dla siebie i sąsiadów chcę, żeby to było bezpieczne, a nie "po polsku".
Aż dziwne, że telefonu i laptopa na noc nie wynosisz z domu...Ryzyko jest zawsze; ja nie parkuje ani nie ładuje auta elektrycznego w garażu zintegrowanym z domem; zresztą spalinowych też nie trzymałem; kiedyś trzymałem ale w garażu wolnostojącym; u mnie służy jako siłownia i rowerownia
Postawiłem wiate na 2 auta pokryta panelami 10m od domu i niech tam autka stoją.
Może jestem przewrażliwiony ale kilka pożarów spalinówek w życiu gasilem (w tym jedno swoje - pożar z nieszczelnego filtra gazu udało sie szybko ugasić, pozostałe auta spłonęły dobrze że nić więcej oprócz nich (w jednym przypadku poszło ze 30 gaśnic 1kg i nic).
w laptopie nie mam 350kg bateriiAż dziwne, że telefonu i laptopa na noc nie wynosisz z domu...
Obawiam się, że bateria którą masz w laptopie w zupełności wystarczy do spalenia domu. Wystarczy, że zapali w nocy biurko na którym stoi, od niego zajmie się dywan, parkiet, zasłona, etc. Waga nie ma żadnego znaczenia.w laptopie nie mam 350kg baterii