Myślę, że jak ktoś kupuje EVSE na Ali to się też dodatkową różnicówką typu B za ileśtamset zł się nie przejmuje i hamletyzowanie tu na ten temat nie pomoże.
Natomiast jeśli kupuje na europejskich platformach, to tam CE znaczy to, co powinno, bo platformy trzymają sprzedawców za gardło, a platformy - smutne osoby z urzędów.
Właśnie po przeczytaniu na tym forum paru postów o tym co to z Ali może przyjść uznałem, że lepiej będzie zamówić chińską cegłę ale z Amazona z oficjalną dystrybucją europejską. Jakoś mam wrażenie, że Amazon nie pozwoliłby sobie na wpuszczanie na rynek nie wiadomo czego, a i urzędnicy w razie czego do firmy by się dobrali.Natomiast jeśli kupuje na europejskich platformach, to tam CE znaczy to, co powinno, bo platformy trzymają sprzedawców za gardło, a platformy - smutne osoby z urzędów.
Gratuluję zakupu i życzę zadowolenia z eksploatacji nowej ładowarkiWłaśnie po przeczytaniu na tym forum paru postów o tym co to z Ali może przyjść uznałem, że lepiej będzie zamówić chińską cegłę ale z Amazona z oficjalną dystrybucją europejską. Jakoś mam wrażenie, że Amazon nie pozwoliłby sobie na wpuszczanie na rynek nie wiadomo czego, a i urzędnicy w razie czego do firmy by się dobrali.
Koniec końców mam zwykłą cegłę Depow z 7 m kablem na 230V za niecałe 400zł. Nie ma smartów, nie ma apek, nie pamięta ile w życiu swoim pobrała. Ma sterowanie prądem i opóźnieniem i tyle. Ale działa i ja mam spokojniejszą głowę, że jakichś numerów nie odstawi.
Niestety na amazonie jak kupujesz od chińskiego sprzedawcy to tam jest bardzo duża rotacja, problem czasem fakturę dostać od takiego :-(.urzędnicy w razie czego do firmy by się dobrali - chyba zbyt wiele oczekujemy od nadzoru naszych urzędówUrzędy sprawdzają, czy VAT i cło jest opłacone, czy na towarze jest naklejone CE, czy są dołączone odpowiednie papiery i oznaczony producent / importer (w przypadku elektroniki).
![]()
Właśnie po przeczytaniu na tym forum paru postów o tym co to z Ali może przyjść uznałem, że lepiej będzie zamówić chińską cegłę ale z Amazona z oficjalną dystrybucją europejską. Jakoś mam wrażenie, że Amazon nie pozwoliłby sobie na wpuszczanie na rynek nie wiadomo czego, …
Juice boostery mieli w dobrych cenach jakiś czas temu ;-DJakby to tak delikatnie ując🤣
Znajomek pracował w pewnym departamencie tego koncernu który wymieniłeś. Zajmował się w uproszczeniu certyfikacją urządzeń związanych z elektrycznością oraz spełnieniem odpowiednich norm. Ten cały departament na „vsie strany mira” to raptem kilka osób w pewnym Mordorze w Polsce.
Krótko - nic z tej platformy nie kupię co ma związek z Voltami i Amperami😁