No to jest nas trzech, myślę jednak, że ostatecznie wspólnymi siłami ogarniemy temat do końca.
Ja osobiście mam aktualnie HA na dwóch komputerach, jedną instalację na maszynie wirtualnej, drugą instalację na starym laptopie. Obie instalacje działają w tym samym czasie, w osobnych lokalizacjach (każda na swoim IP).
Do wtyczki PSA podłączony ten sam samochód, bez najmniejszego problemu działa na obu w tym samym czasie.
Tak jak pisałem wcześniej, działa mi wyświetlanie poziomu naładowania oraz przebieg. Zapisują się również trasy i historia ładowania samochodu.

W sumie, to na czym mi najbardziej zależało (możliwość automatycznego zakończenia ładowania po osiągnięciu zaplanowanego poziomu naładowania) już mi działa. Na obrazie widać dokładnie zakończenie przedostatniego ładowania na 80%, następnie w formie testu ustawiłem mu maksymalny poziom naładowania na 82%, także zadziałało. Brakuje mi tylko działania tego z dashboard, jest to jednak kwestia czasu i to też wspólnymi siłami opanujemy.
Co do Twojej sytuacji, spróbuj może od nowa dodać swoje auto, ja sam dodając za pierwszym razem popełniłem błąd podając PIN dodałem inny, a tu trzeba wpisać swój z aplikacji u mnie "My Citroen"

Dla chcących spróbować swoich sił w integracji z HA, trzeba tutaj wybrać swój model, wpisać email i hasło do aplikacji u mnie to "My Citroen", Country code wpisałem PL

Następnie w OTP config, naciskamy Send SMS i czekamy na wiadomość ze Stellantis wysłaną na numer telefonu zarejestrowany w aplikacji, a także wpisać swój PIN do aplikacji "My Citroen"
Oczywiście trzeba jeszcze pamiętać o przekierowaniu portów 8123, 4357 i 5000.