No właśnie tu brakuje mi podstaw, piszesz że siedzi w dokerze a ja o tym słyszałem ale nie wiem co to. U mnie jest chyba na VM.Jeśli chodzi o sprzęt to u mnie stanęło na Intel NUC. Bardzo sobie chwalę, polecam. Na nim mam zainstalowane ubuntu. HA u mnie siedzi w dockerze, więc w sumie nie ma wielkiego znaczenia jaki jest system operacyjny.
A możesz przełącznikami u góry włączyć i wyłączyć ładowanie i klimatyzację? U mnie te przełączniki działają i mają wpływ na samochód.Już dodawałem dwa razy, przyjmuje mi dane z My peugeot i SMS z hasłem też wysyła. Tak jak pisałem, jestem przekonany że nie zrobiłem wszystkiego dobrze, port 5000 przekierowałem a 8123 i 4357 to nie wiem nawet 🤦♂️.
Mam tylko te procenty, ale jutro spróbuję jeszcze sprawdzić czy uda mi się ustawić koniec ładowania na 80 procent.
Rozumiem, że problem w tym iż nie jesteś posiadaczem żadnego z modeli produkowanych przez Stellantis? Bo rozumiem, że instalacja integracji to najmniejszy problem?Z samym HA mogę pomóc (tak samo jak i z linuxem) ale jako iż nie mam wspomnianej integracji to będzie trochę strzelanie na oślep. Bawię się w HA w zasadzie od ich początków (będzie już chyba z 6-7 lat) i mam już jakiś tam wkład w jego rozwój (niewielki, ale zawsze coś).
Wpisz adres ze swoimi danymi do przeglądarki i zerknij co Ci wyświetla,Już dodawałem dwa razy, przyjmuje mi dane z My peugeot i SMS z hasłem też wysyła. Tak jak pisałem, jestem przekonany że nie zrobiłem wszystkiego dobrze, port 5000 przekierowałem a 8123 i 4357 to nie wiem nawet 🤦♂️.
Mam tylko te procenty, ale jutro spróbuję jeszcze sprawdzić czy uda mi się ustawić koniec ładowania na 80 procent.
Chyba nie działa nie chce mi się już iść do auta, a w aplikacji peugeota nic się nie zmieniaA możesz przełącznikami u góry włączyć i wyłączyć ładowanie i klimatyzację? U mnie te przełączniki działają i mają wpływ na samochód.
W aplikacji producenta czasami zmianę widać po chwili, tu też zresztą trzeba co chwilę odświeżać. Sprawdzałem to także stojąc przy samochodzie i na 100% działa (może mam trochę łatwiej, ponieważ mam garaż w domu). Zerknij także co Ci wyświetli strona, tak jak wspomniałem wyżej.Chyba nie działa nie chce mi się już iść do auta, a w aplikacji peugeota nic się nie zmienia
{"_next_stop_hour":null,"_stop_hour":null,"percentage_threshold":90,"retry_count":0,"vin":"VR3UHZKXZNT**†****","wakeup_timeout":10}Wpisz adres ze swoimi danymi do przeglądarki i zerknij co Ci wyświetla,
http://mojeIP:5000/charge_control?vin=VR7BCZKXCNE******&percentage=82
u mnie jako stronę wyświetla to:
{"_next_stop_hour":null,"_stop_hour":null,"percentage_threshold":82,"retry_count":0,"vin":"VR7BCZKXCNE******","wakeup_timeout":10}
IP może ale ni musi być IP zewnętrznym, jeśli jesteś w tej samej sieci lokalnej, to może być lokalne
np. u mnie:
10.0.0.40:5000/charge_control?vin=VR7BCZKXCNE******&percentage=82