Jak pech to pech - tym razem padło mi ogrzewanie tylnej szyby...

Michal

Moderator
Tymczasowe rozwiązanie na przerwane paski grzewcze, to zwykły miękki ołówek - zamazujesz pęknięte miejsce i działa. Robiliśmy tak kiedyś w trabancje i działało. Żeby podziałało dłużej, wystarczy nakleić na zamazane miejsce kawałek taśmy samoprzylepnej ;)

JareG

Pionier e-mobilności
Tyle, że w tym przypadku szyba jest oklejona folią, więc z 'ołówkowania' nici.. 🤣
BTW: W sumie to może warto byłoby uderzyć do tych specjalistów od foliowania - jeśli przed ich robotą szyba działała, to.. :ninja:🔪💣

Pozdrawiam

mgapinski

Posiadacz elektryka
Tyle, że w tym przypadku szyba jest oklejona folią, więc z 'ołówkowania' nici.. 🤣
BTW: W sumie to może warto byłoby uderzyć do tych specjalistów od foliowania - jeśli przed ich robotą szyba działała, to.. :ninja:🔪💣

Pozdrawiam
Zaatakuje w poniedziałek, jeśli będą w stanie zdjąć folię bez ściągania linii to naprawię ścieżkę, tesla w takiej sytuacji wymienia całą szybę i to nie jest warte zachodu biorąc pod uwagę, że to ogrzewanie działa

kaziwich

Posiadacz elektryka
Zaatakuje w poniedziałek, jeśli będą w stanie zdjąć folię bez ściągania linii to naprawię ścieżkę, tesla w takiej sytuacji wymienia całą szybę i to nie jest warte zachodu biorąc pod uwagę, że to ogrzewanie działa
Bez obaw. Mialem to samo zeszlej zimy. Poszly trzy paski. Szyba przyciemniona. Serwis bez zadnych dyskusji chcial od reki wymienic szybe na gwarancji, ale powiedzialem, ze nie mam czasu i tak jezdze do dzisiaj :) Moze sie wybiore w koncu po nowym roku.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Bez obaw. Mialem to samo zeszlej zimy. Poszly trzy paski. Szyba przyciemniona. Serwis bez zadnych dyskusji chcial od reki wymienic szybe na gwarancji, ale powiedzialem, ze nie mam czasu i tak jezdze do dzisiaj :) Moze sie wybiore w koncu po nowym roku.
Warszawa czy Berlin?

EDIT: umówiłem się na 4.01 w Rostocku, zobaczymy co z tego będzie. O Berlinie nie słyszałem dużo dobrego

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Heh, pech ciąg dalszy: właśnie padło mi otwieranie klapki ładowania po naciśnięciu na nią :( Dobrze że działa z przycisku, telefonu i z monitora...