Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Co nie znaczy, że czasowo też.
Ja już od miesiąca czekam na ten ich następny krok...
To faktycznie niezłe jaja. Myślałem, że to już pójdzie gładko. Najważniejsze, że jest pozytywna akceptacja. Już się to nie wywróci. Mniej czasu zostanie nam na jeżdżenie z naklejką.

Ronin78

Posiadacz elektryka
4. Brakuje oświadczenie Wnioskodawcy o niepozostawaniu w związku małżeńskim albo zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania (w przypadkach określonych w art. 37 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego również zgoda na dokonanie przez Wnioskodawcę wskazanych w nim czynności) albo dokument stanowiący o rozdzielności majątkowej małżonka, - nie wiedziałem, że takie coś jest wymagane...
Czy Sp. z o.o. też to dotyczy? To jakaś komedia?

Stork

Zadomawiam się
Czy Sp. z o.o. też to dotyczy? To jakaś komedia?
Ad.1. U mnie działalność jednoosobowa więc nie wiem jak to jest ze spółkami
Ad.2. Komediodramat. Śmieszy ale także wywołuje smutek... Liczba urzędników, pomimo komputeryzacji co roku rośnie. Rosną więc wydatki. Państwo próbuje dodawać nowe przepisy by zwiększyć przychody. Nowe przepisy komplikują sprawę, więc zatrudniają więcej urzędników (którzy ni w ząb nie rozumieją przepisów). Kiedyś w końcu co druga osoba w kraju będzie urzędnikiem i każdy obywatel nie zatrudniony w budżetówce będzie miał na utrzymaniu jednego urzędnika z podatków. I wtedy to wszystko runie :)

maro

Nowy na Forum
Mój wniosek złożyłem w pierwszej połowie kwietnia (działalność gospodarcza) - status wciąż zarejestrowany, jak napisałem do nich maila to dostałem odpowiedź "wniosek jest w trakcie oceny" ... pewnie jeszcze trochę poczekam ...

Arrczi

Fachowiec
Mój wniosek złożyłem w pierwszej połowie kwietnia (działalność gospodarcza) - status wciąż zarejestrowany, jak napisałem do nich maila to dostałem odpowiedź "wniosek jest w trakcie oceny" ... pewnie jeszcze trochę poczekam ...
Też wczoraj napisałem, czekam na odpowiedź.

Hainer

Zadomawiam się
Nie wiem kto te wnioski rozpatruje ale to jest żenada. Ja czekam od 5 stycznia. Mam już 3 rundę poprawek. Nie potrafią odczytać załączników. Po raz kolejny proszą o to samo. Teraz mam już im przesłać prognozę dochodów na 2024 rok. Walka z wiatrakami !!!!!

Hainer

Zadomawiam się
Jak tak dalej dobrze im pójdzie to przy inflacji ( oficjalnej ) 16% po roku te pieniądze, które mają mi zwrócić będą warte 22680zł. Czas działa na ich korzyść. Brawo Państwo PIS

Hainer

Zadomawiam się
Jak już się wyżywam to jeszcze słowo na temat ich regulaminu. Rozpatrują wniosek kilka miesięcy a na poprawki dają 7 dni pod groźbą odrzucenia wniosku. To się nadaje do programu Państwo w Państwie