Tego wniosku osobiscie nie można składać.Najlepiej to pojechać do NFOŚiGW i nie wyjść dopóki nie przyjmą wniosku i przeleją kasy. Masakra jakaś!.
Więc na pół roku oczekiwania, to byś musiał mieć dużo kanapek..... ;-)
Tego wniosku osobiscie nie można składać.Najlepiej to pojechać do NFOŚiGW i nie wyjść dopóki nie przyjmą wniosku i przeleją kasy. Masakra jakaś!.
Jak widać nie może.Dokładnie takiej informacji udzieliła mi wczoraj pani na infolinii, że wniosek może być profilem zaufanym, umowa musi być kwalifikowanym.
Zabezpieczyli się bo by ich ludzie roznieśli w tym ministerstwie.Tego wniosku osobiscie nie można składać.
Więc na pół roku oczekiwania, to byś musiał mieć dużo kanapek..... ;-)
Ja wczoraj złożyłem i podpisałem profilem zaufanym. Z odpowiedzi którą otrzymał wyżej kolega, też tak wynika. Więc na razie czekam na jakiekolwiek info o ewentualnych brakach lub błędach do poprawki. Oczywiście będę na bieżąco informował.Jak widać nie może.
Ale przymykają na to oko (być może).
Tak czy tak, lepiej od razu podpis kwalifikowany.
Ciekawe...Ja wczoraj złożyłem i podpisałem profilem zaufanym. Z odpowiedzi którą otrzymał wyżej kolega, też tak wynika.
Tak jak jest napisane, jest podpisany nieprawidłowo, jednak jest to dopuszczane, co dokładnie wynika z dalszej treści wspomnianej odpowiedzi;Ciekawe...
Bo ja w tej odpowiedzi przeczytałem coś takiego:
"1. Wniosek jest nieprawidłowo podpisany. Do podpisu użyto Profilu Zaufanego natomiast zgodnie z par.3 ust. 4 Regulaminu Naboru wymagany jest podpis podpisem kwalifikowanym."
Czyli wynika z niej coś dokładnie odwrotnego.
Już zaczynam mieć wątpliwości co do swojego czytania ze zrozumieniem.....
Dokładnie tak jak dowiedziałem się przez telefon, sam wniosek można podpisać profilem zaufanym, a umowę trzeba kwalifikowanym.1. Wniosek jest nieprawidłowo podpisany. Do podpisu użyto Profilu Zaufanego natomiast zgodnie z par.3 ust. 4 Regulaminu Naboru wymagany jest podpis podpisem kwalifikowanym.
Jednocześnie, w związku z podpisaniem wniosku o dofinansowanie profilem zaufanym, informujemy, iż podpisanie umowy o dofinansowanie będzie możliwe wyłącznie przy użyciu podpisu kwalifikowanego.
Tak więc czekam, na dalszy rozwój sytuacji.Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie programem Mój elektryk. Państwa wniosek został zarejestrowany w naszym systemie pod numerem ****/2022 (numer techniczny: *****) z dnia 2022-06-01 i przekazany do weryfikacji.
O dalszym postępowaniu będziemy informowali Państwa w kolejnych wiadomościach e-mail.
Każdy wniosek o dofinansowanie składany w programie priorytetowym Mój elektryk jest rozpatrywany indywidualnie. W ramach prowadzonego postępowania wyjaśniane są wszystkie wątpliwości oraz uchybienia zawarte we wniosku. Zespół weryfikujący wnioski dokłada wszelkich starań, aby jak najszybciej zakończyć procedowanie danego wniosku.
Status wniosku możesz sprawdzić na stronie https://gwd.nfosigw.gov.pl.
TA WIADOMOŚĆ ZOSTAŁA WYGENEROWANA AUTOMATYCZNIE. PROSIMY NA NIĄ NIE ODPOWIADAĆ.
Poczekasz 5 miesięcy albo i dłużej. Niestety.Przy okazji jeszcze wspomnę, że otrzymałem dzisiaj informację;
Tak więc czekam, na dalszy rozwój sytuacji.
No nie mam wielkiego ciśnienia, jak każdy chciałbym otrzymać dofinansowanie jak najszybciej, jednak samochód już mam, jeżdżę nim i to nie jest wielki problem.Poczekasz 5 miesięcy albo i dłużej. Niestety.
To nie jest kwestia marki, tylko wyboru leasingodawcy.No nie mam wielkiego ciśnienia, jak każdy chciałbym otrzymać dofinansowanie jak najszybciej, jednak samochód już mam, jeżdżę nim i to nie jest wielki problem.
Szukając samochodu dla siebie, takiego dostępnego "od ręki" widziałem w salonie KIA, kilka sztuk samochodów, które jak się okazało są już sprzedane, jednak ludzie czekają na odbiór samochodu, do czasu aż leasing dostanie dofinansowanie, i szczerze to jak to usłyszałem w salonie, to pękałem ze śmiechu. Z ciekawości jak kupowałem Citroena zapytałem jak to u nich w salonie wygląda, no to tutaj rozwiązanie było już sensowniejsze, mianowicie wpłacasz kwotę dofinansowania i odbierasz samochód "od ręki", a w momencie kiedy leasing otrzyma dofinansowanie, wtedy dostajesz zwrot kasy.