Wywaliło mi załącznik 4 przy wysyłce ten od RODO bo tylko to chcieli ale się nie zapisał... czekam na zwrot do ponownego uszczegółowienia i wtedy dodam też cesję bo już mi dosłali z PZU... Wiedziałem że 13tego coś musi się zwalić ;-)W sumie powinieneś "uszczegółowić" to o co Ciebie poprosili, u mnie prosili o nową polisę wraz z cesją, bo stara się już skończyła.
Ja bym zapewne na Twoim miejscu dołączył od razu także polisę z cesją.
To chyba tak już będzie wyglądać, u mnie nic się nie zmieniło od czasu podpisania.Pytanko: Podpisałem (szafir - aplikacja -wtyczka na stronie) wysłałem przez GWD - info że podpis poprawnie zweryfikowany, Że przyjęto w funduszu.. i tu pytanie w rubryce numer w funduszu pusto , status nie sugeruje czy już wszystko czy też może jeszcze coś chcą ? (podczas uzupełnienia dodałem jeszcze raz skan z cesją etc..) . Czy status powinien sie zmienić na coś w stylu zatwierdzone / do wypłaty? U Was tak wisiało?
Jeśli dobrze pamiętam to nic się zmieniło, a kasa po ok 4 tygodniach wpadła na konto.To chyba tak już będzie wyglądać, u mnie nic się nie zmieniło od czasu podpisania.
View attachment 12020
Jeśli nie kupiłeś na firmę a jako osoba prywatna to składasz wniosek dla osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej - to jest inna ścieżka i wszystko, wniosek oraz umowę podpisujesz profilem zaufanym. Tylko wnioski firmowe i JDG potem wymagają aby samą już umowę podpisać podpisem kwalifikowanym mimo że wniosek podpisany był profilem zaufanym. To jest głupie ale wynika z tego że JDG zostały wrzucone w ścieżkę firm które mają osobowość prawną (Spółki z o.o. oraz Są. itp.) i na dodatek trwa to dużo dłużej niż w przypadku ścieżki dla osób fizycznych bez działalności oraz ścieżki dla banków...Mam takie szybkie pytanko do znawców tematu, Czy też będę musiał dokumenty podpisać "podpisem kwalifikowanym", jak mam profil zaufany? ( zakup prywatny za gotówkę )
Podpisujesz profilem zaufanym tylko wniosek.Mam takie szybkie pytanko do znawców tematu, Czy też będę musiał dokumenty podpisać "podpisem kwalifikowanym", jak mam profil zaufany? ( zakup prywatny za gotówkę )
Dzięki za wyjaśnieniePodpisujesz profilem zaufanym tylko wniosek.
Umowy już nie podpisujesz.