Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

LukMC

Nowy na Forum
Czy ktoś ma spółkę z o.o. która jest jednostką mikro i składa sprawozdania uproszczone(zakładka 1 we wniosku, punkt 5 "forma sprawozdań finansowych"?
Pytam bo złożyłem wniosek i dostałem zwrot do uzupełnienia, że skoro jestem sp. z o.o. to muszę na pierwszej zakładce zmienić na sprawozdania pełne, i uzupełnić zakładkę nr 5, która ma pełno informacji związanych z pełnymi sprawozdaniami których moja księgowość od lat nie robi.
Czy ktoś miał podobną sytuację?

KrzysztofFly

Moderator
No właśnie przed chwilą przesłałem podpisaną w GWD umowę, Tak więc zobaczymy jak długo jeszcze będę czekał na kasę, czas start 04.07.2023 14:29 ;)
Tak więc "Nadejszła wiekopomna chwila", więc mogę Wam oznajmić, że dzisiaj w popołudniowej sesji, otrzymałem przelew z NFOŚiGW. A więc na przelew czekałem dokładnie miesiąc, a od momentu złożenia wniosku 1.6.2022 roku, do wypłaty dofinansowania całość zajęła 14 miesięcy.

Maruda

Zadomawiam się
Tak więc "Nadejszła wiekopomna chwila", więc mogę Wam oznajmić, że dzisiaj w popołudniowej sesji, otrzymałem przelew z NFOŚiGW. A więc na przelew czekałem dokładnie miesiąc, a od momentu złożenia wniosku 1.6.2022 roku, do wypłaty dofinansowania całość zajęła 14 miesięcy.
Gratulacje! A po jakim czasie od uszczegułowienia dostałeś umowę do podpisu?

KrzysztofFly

Moderator
Gratulacje! A po jakim czasie od uszczegułowienia dostałeś umowę do podpisu?
W sumie jest cała moja historia w tym wątku, na bieżąco wszystkie postępy opisywane. W skrócie 5.06.2023 uszczegółowienie, 3.07.2023 umowa do podpisu.

piotrekws

Nowy na Forum
Ja po podpisaniu też dostałem, ale weksel i deklarację wekslową do podpisu...

acc

Zadomawiam się
A w umowie miałeś weksel? Ja na wniosku zaznaczałem, ale potem oni sami odznaczyli i w umowie nie miałem weksla jako zabezpieczenie, tylko i wyłącznie polisę.

piotrekws

Nowy na Forum
A w umowie miałeś weksel? Ja na wniosku zaznaczałem, ale potem oni sami odznaczyli i w umowie nie miałem weksla jako zabezpieczenie, tylko i wyłącznie polisę.
Nie zaznaczyłem na początku, i to był jedyny brak do uzupełnienia na samym początku tej przygody. Po podpisaniu umowy wysłałem jeszcze raz cesję ubezpieczenia na maila, kolejny mail brzmiał tak: "
W celu wypłaty środków konieczne jest ustanowienie zabezpieczeń.

Zgodnie z zapisami umowy są to:

- Weksel własny in blanco Beneficjenta z klauzulą "bez protestu" wraz z deklaracją wekslową wystawcy weksla

- Cesja praw do ubezpieczenia AC przedmiotowego pojazdu (zostałą wysłana)"

KrzysztofFly

Moderator
Nie zaznaczyłem na początku, i to był jedyny brak do uzupełnienia na samym początku tej przygody. Po podpisaniu umowy wysłałem jeszcze raz cesję ubezpieczenia na maila, kolejny mail brzmiał tak: "
W celu wypłaty środków konieczne jest ustanowienie zabezpieczeń.

Zgodnie z zapisami umowy są to:

- Weksel własny in blanco Beneficjenta z klauzulą "bez protestu" wraz z deklaracją wekslową wystawcy weksla

- Cesja praw do ubezpieczenia AC przedmiotowego pojazdu (zostałą wysłana)"
Jak składałem wniosek w czerwcu 2022 roku, to dzwoniłem wcześniej na infolinię i Pani mi odpowiedziała, że nie potrzeba, wystarczy cesja z polisy AC, a potem chyba to było w sierpniu jak przesłali mi do uzupełnienia, to już nagle chcieli: weksel, deklarację wekslową i zgodę współmałżonka na przyjęcie dotacji. Poszukałem więc jakieś wzory z Internetu, coś tam poprzerabiałem (aby były pod nich) wydrukowałem, podpisałem długopisem, zeskanowałem i te skany dołączyłem. Nigdy więcej w temacie weksla już nic nie wspomnieli.
W sumie za jakiś czas, ludzie znowu zaczęli pisać, że już weksla od nich nie chcą. Nie wiem ale może to zależy od konkretnej osoby która sprawdza ten właśnie wniosek ;). No wcale bym się nie zdziwił.

ryba

Zadomawiam się
Mam i Ja Przelew otrzymałem! (wpis o cesji na AC od początku potem powtórnie wysłąny przy uszczegółowieniu - mimo to w mailu dostałem nijako przypomnienie że trzeba ustanowić zabezpieczenie..). Naklejka na swoim miejscu. Bardzo dziękuję za rady i Pozdrawiam szanowne grono życząc powodzenia! i cierpliwości..

KrzysztofFly

Moderator
Witam, bede brał PKO leasing na NIRO + 27k zwrotu. Ma ktoś styczność jak wyglada u nich zwrot srodków z "moj elektryk" ? bo BNP Paribas Kia daje auto i poźniej w sumie trzeba sie samemu starac o zwrot/wnioski + poprawki itp.
No chyba nie w tym temacie zadałeś pytanie😉