Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Frunek

Fachowiec
A ten PDF co teraz ściągasz jest już podpisany cyfrowo przez 2 osoby z funduszu?
Słuszne pytanie. Nie jest, bo wygenerowałem sobie poprzez kliknięcie "drukuj":
1692802146530.png
A z tego co rozumiem, to wersję podpisaną cyfrowo dostaje się mailem. A tego maila u mnie brakuje.

W GWD są 2 podpisy:
1692802275667.png

Może spróbuję jeszcze raz przejść przez ten milion wtyczek i podpisać w GWD.

acc

Zadomawiam się
Inaczej się ściąga podpisanego pdf'a. Klikasz 'Szczegóły' z prawej strony, teraz u góry w podsumowaniu masz pozycję 'Ostatnia modyfikacja podpisów' i z prawej strony klikasz na link 'zobacz/usuń podpisy'. Rozwija się tekst gdzie są 2 podpisy i pod nimi z prawej znajdziesz 'pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika'. Jak czegoś nie masz, to znaczy że fundusz jeszcze nie podpisał.

Frunek

Fachowiec
Inaczej się ściąga podpisanego pdf'a. Klikasz 'Szczegóły' z prawej strony, teraz u góry w podsumowaniu masz pozycję 'Ostatnia modyfikacja podpisów' i z prawej strony klikasz na link 'zobacz/usuń podpisy'. Rozwija się tekst gdzie są 2 podpisy i pod nimi z prawej znajdziesz 'pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika'. Jak czegoś nie masz, to znaczy że fundusz jeszcze nie podpisał.
Super, dzięki za instrukcję. Dodzwoniłem się też na infolinię Funduszu. Pani potwierdziła, że podpisany mSzafirem PDF mogę odesłać na [email protected] wraz z cesją. Jako datę podpisania umowy przyjąć datę podpisania mSzafirem.

Maruda

Zadomawiam się
Tam jak zaczniesz w GWD podpisywać to przy instalacji wtyczek i niepowodzeniu (miałem tak że mimo instalacji nie widział wtyczek) pojawia się propozycja ściągnięcia pliku do podpisania poza GWD. Wtedy odsyłacz na tego maila co podają do przesłania polisy:

Skan dowodu potwierdzajacego powiadomienie ubezpieczyciela o uznaniu cesji praw z polisy na rzecz NFOŚiGW należy dostarczyć tylko i wyłącznie za pomocą poczty elektronicznej na adres email:
[email protected]

Najlepiej też na tego z umowy bo nie sprawdzałem czy to ten sam bo podpisałem wielorazowym. (ale nie na Macu bo wtyczki nie ma do wirtualnej karty, nawet na wirtualce Windowsa nie poszła... na Mac działa tylko tradycyjny Szafir z fizycznym czytnikiem). Co ciekawe ludzie z NFOiŚa podpisują innym podpisem niż Szafir.

Maruda

Zadomawiam się
Taka ciekawostka... 11 sierpnia podpisałem umowę w GWD podpisem długoterminowym mSzafir i na wskazanego maila ponownie wysłałem polisę z Cesją (wg instrukcji z maila z umową). Dzisiaj zadzwoniłem do funduszu czy wszystko ok bo miesiąc minął a kasy brak. Bardzo miła Pani zapytała czy pobrałem podpisana umowę wg. przesłanego maila (po podpisaniu umowy po ok. 2 godzinach dostałem maila o temacie "Umowy w programie Mój elektryk gotowa do pobrania" że umowa podpisana i że MOGĘ ją pobrać poprzez link). Oczywiście nie pobrałem bo stwierdziłem że mam czas a Pani na to że muszę ją pobrać bo inaczej nie przechodzi im dalej procedury... (kurczę mogli w mailu napisać konkretnie proszę pobrać podpisaną umowę aby dalej procedować). Potem Pani zapytała o cesję... ja że była dodawana jako załącznik w GWD na etapie uszczegółowienia a potem wg. instrukcji z maila wysłana dodatkowo mailem na podany adres... i po pytaniach z jakiego maila o której godzinie (tematem maila był numer umowy) i ok. 15 minutach słuchania muzyczki dostałem info że wszystko znaleźli i mogę spokojnie czekać na reakcję funduszu... Mam nadzieję że tą reakcją będzie przelew.

piotrekws

Nowy na Forum
Taka ciekawostka... 11 sierpnia podpisałem umowę w GWD podpisem długoterminowym mSzafir i na wskazanego maila ponownie wysłałem polisę z Cesją (wg instrukcji z maila z umową). Dzisiaj zadzwoniłem do funduszu czy wszystko ok bo miesiąc minął a kasy brak. Bardzo miła Pani zapytała czy pobrałem podpisana umowę wg. przesłanego maila (po podpisaniu umowy po ok. 2 godzinach dostałem maila o temacie "Umowy w programie Mój elektryk gotowa do pobrania" że umowa podpisana i że MOGĘ ją pobrać poprzez link). Oczywiście nie pobrałem bo stwierdziłem że mam czas a Pani na to że muszę ją pobrać bo inaczej nie przechodzi im dalej procedury... (kurczę mogli w mailu napisać konkretnie proszę pobrać podpisaną umowę aby dalej procedować). Potem Pani zapytała o cesję... ja że była dodawana jako załącznik w GWD na etapie uszczegółowienia a potem wg. instrukcji z maila wysłana dodatkowo mailem na podany adres... i po pytaniach z jakiego maila o której godzinie (tematem maila był numer umowy) i ok. 15 minutach słuchania muzyczki dostałem info że wszystko znaleźli i mogę spokojnie czekać na reakcję funduszu... Mam nadzieję że tą reakcją będzie przelew.
Oby tak było, ja jeszcze wysyłałem weksel, oczywiście podpisany wg instrukcji u notariusza.

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
wybaczcie ignorancję, wiem, że temat wałkowany, ale nie mam czas, szkoda mi prądu…
Naklejkę dajemy najpóźniej w dniu otrzymania kasy czy w momencie otrzymania podpisanej umowy?

Najnowsze dyskusje