Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Hall

Zadomawiam się
Wydaje mi się że tam chodzi o dotację nie na firmę tylko na os prywatną, ale jasne, jak jest możliwość to nie zaszkodzi przenieść jeśli takie są zasady :)

nabrU

Moderator
Prawda: temat jest o dopłatach na osobę fizyczną, ale jak się poczyta wątek to są i takie i takie. Mody niech zdecydują...

polaris

Zadomawiam się
Cześć.

Może komuś przyda się ta informacja, samochód kupiony ja JDG finansowany ze środków własnych.

2024-07-08 złożenie wniosku
2024-09-04 po pozytywnej ocenie formalnej
2024-10-03 umowa odesłana do uzupełnienia
2024-10-28 umowa podpisana przez fundusz
2024-11-07 umowa podpisana przeze mnie
2024-11-13 mail do funduszu z informacją o cesji ubezpieczenia
2024-11-19 wypłata dotacji

Wiec czasowo nie wygląda to aż tak tragicznie.

Pozdrawiam

Wniosek że chyba wydłuża się ocena formalna.
2 mce oczekiwania na sprawdzenie kompletności dokumentów... ręce opadają. To co mógłby zrobić automat zaraz po złożeniu gdyby projekt miał "ręce i nogi".

cwireq

Posiadacz elektryka
Dzisiaj dotarł oryginał umowy (SCM). Stąd mam 2 pytanie do Szanownych Forumowiczów:

Ile czasu potrzeba do wypłaty od tego momentu? 4-5msc.

Jeśli chodzi o naklejkę. Boje się że przy pierwszym myciu ona odpadnie. Faktycznie ją przyklejaliście, czy trzymaliście w szafie na wypadek kontroli?

daniel

Señor Meme Officer
Jeśli chodzi o naklejkę. Boje się że przy pierwszym myciu ona odpadnie. Faktycznie ją przyklejaliście, czy trzymaliście w szafie na wypadek kontroli?
W sumie to skończył mi się okres dwóch lat już, ale naklejka nadal przyklejona na drzwiach pasażera pod lusterkiem. Nie odpada przy myciu, a jakoś specjalnie się nie przykładałem przy naklejaniu.

SpalinowyRebel

Zadomawiam się
Dziś dostałem informację od Santander że BOŚ wypłacił im środki po 9 miesiącach od odbioru samochodu. Co ciekawe, podpisanej umowy jeszcze nie otrzymalem od BOŚ. Tydzień temu wypełniłem formularz reklamacyjny - wydaje mi się że to przyspieszyło wypłatę środków ale chyba zapomnieli podrzucić umowy 😂
Jak ktoś jeszcze czeka wydaje mi się że warto spróbować napisać reklamację do BOŚ

KrzysztofFly

Moderator
Dzisiaj dotarł oryginał umowy (SCM). Stąd mam 2 pytanie do Szanownych Forumowiczów:

Co do przelewu, to chyba tylko szklana kula pomoże 😉, naklejkę mam na drzwiach pasażera i nic się nie dzieje.

cwireq

Posiadacz elektryka
Dziś dostałem informację od Santander że BOŚ wypłacił im środki po 9 miesiącach od odbioru samochodu. Co ciekawe, podpisanej umowy jeszcze nie otrzymalem od BOŚ. Tydzień temu wypełniłem formularz reklamacyjny - wydaje mi się że to przyspieszyło wypłatę środków ale chyba zapomnieli podrzucić umowy 😂
Jak ktoś jeszcze czeka wydaje mi się że warto spróbować napisać reklamację do BOŚ
Reklamacja już wysłana miesiąc temu - stara sztuczka ;). A umowa może w ogóle do Ciebie w ogóle nie dotrze - może gdzieś zaginęła. Jak wygląda informacja o przesłaniu środków?

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
czy podpowiesz jak to zrobic? wysylalem formularz ze strony oraz via email, oba odrzucone "bardzo mi przykro, ale reklamację złożył Pan nieskutecznie."

polaris

Zadomawiam się

Jest rownież wersja magnetyczna. Zapasowy 😉 egz. zawsze w gotowości wewnątrz auta