Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

abes99

Posiadacz elektryka
Chyba że firmy leasingowe robią raty pomniejszone o dofinansowanie klientom końcowym a na kasę też czekają.
W ING wpłacałem opłatę wstępną pomniejszoną o 27k, przez prawie 3 miesiące wisiała niedopłata na koncie, aż zaksięgowali wpłatę 27k. Czyli wygląda na to, że leasingi kasę dostają ;)

abes99

Posiadacz elektryka
Jeździsz z naklejką ?
Tak, jeżdżę z naklejką. Z tym, że zamiast dostanej z leasingu na białym tle, kupiłem taką na bezbarwnej folii ;)

Nie przejmuję się tym kto co myśli widząc naklejkę, a że było to częścią umowy, to się z niej wywiązuję. Koniec, kropka. Pięknie nie wyszło, ale jest.

Attachments

• IMG_20221220_233034.jpg
    IMG_20221220_233034.jpg
    272,2 KB · Liczba wyświetleń: 32
Last edited:

Piernik

Posiadacz elektryka
Leasingi dostają bo BOŚ Bank który podpisuje umowy z firmami leasingowymi i on przyznaje indywidualne dotacje dostał fizycznie pieniądze z NFOŚ. A NFOŚ do którego my składamy bezpośrednio wnioski wyglada jak bo go to przerosło czy co. Strach pomyśleć jak ktoś już dostanie tą dotację i będzie miał szkodę z AC, gdzie przy obowiązkowej cesji polisy na NFOŚ będzie musiał wyrazić zgodę na wypłatę odszkodowania. Też będzie rok czekania ? ;(

PiotrS

Posiadacz elektryka
Pomóżcie proszę.
Chodzi o załącznik nr 4 - Klauzula informacyjna Beneficjenta
W zakładce załączniki w kolumnie rodzaj wymagalności jest zaznaczone "nie wymagany", a w instrukcji piszą, żeby dołączyć. Załączyliście?
Szablon do pobrania jakiś z d...py jest i nie dotyczy beneficjenta.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Pomóżcie proszę.
Chodzi o załącznik nr 4 - Klauzula informacyjna Beneficjenta
W zakładce załączniki w kolumnie rodzaj wymagalności jest zaznaczone "nie wymagany", a w instrukcji piszą, żeby dołączyć. Załączyliście?
Szablon do pobrania jakiś z d...py jest i nie dotyczy beneficjenta.
Tak, ja załączyłem ten ich rekomendowany. Jestem krok dalej bo później przyjdzie Ci go wypełnić i zaktualizować dane polisy. Teraz czekam na ostatniego maila dotyczącego podpisania umowy.

Last edited: