Jak to/tamto działa, porady użytkowników

Michal

Moderator

bchmiel75

Zadomawiam się
Może głupie pytanie.....
Gdzie mam skonfigurować opcję, aby po włączeniu auta na ekranie pojawiało mi się radio + zużycie baterii? I do tego panel poniżej w trybie wentylacja.

Na razie mam "screensaver" i jakąś resztkową navi po prawej stronie. I ni-chu-chu nie potrafię doklikać się tego, co potrzebuję. Nawet umiem już zmieniać kolor podświetlenia gałki od trybów jazdy, ale tego co powyżej to nie.
Sugestie?

I jeszcze jedno.
Czy faktycznie przeoczyłem, że Kijanka nie ma doświetlania zakrętów???? No kuuuuuuurde....... w 2023 roku???
Mam wersję L.

Olecki

Pionier e-mobilności
Może głupie pytanie.....
Gdzie mam skonfigurować opcję, aby po włączeniu auta na ekranie pojawiało mi się radio + zużycie baterii? I do tego panel poniżej w trybie wentylacja.

Nie wiem czy jest opcja żeby domyślnie włączał się ekran radia, zdaje się że musisz po włączeniu samochodu nacisnąć 'radio' na panelu. Co do trybu pracy panelu musisz kilka sekund przytrzymać przycisk zmiany trybu i wtedy możesz wybrać domyślny tryb pracy (ten do którego panel będzie wracał bez innej aktywności).

dsc

Zadomawiam się
Może to będzie jakaś drobna podpowiedź, że przycisk na kierownicy (gwiazdka) pod prawym kciukiem jest konfigurowalny i ja go sobie ustawiłem jako "powrót do domyślnego wyświetlania" (taki odpowiednik kółka na większości smartfonów). U mnie jest to mapa, a z prawej bateria/zasięg. To z prawej wiadomo zależy czy ekran podzielony jest aktywny czy nie. Być może da się przypisać tę gwiazdkę do radia - nie pamiętam, jest kilka wyborów.

Jobski

Fachowiec
A ja mam pytanie jaka jest pojemność zbiornika na płyn do spryskiwaczy?
Bo zima się zbliża a od czerwca jeszcze nie pokazało mi komunikatu o niskim poziomie płynu.

Olecki

Pionier e-mobilności
A ja mam pytanie jaka jest pojemność zbiornika na płyn do spryskiwaczy?
Bo zima się zbliża a od czerwca jeszcze nie pokazało mi komunikatu o niskim poziomie płynu.
Zdaje się że teraz większość modeli Kia korzysta z takiego samego zbiorniczka o pojemności około 4 litrów więc pewnie tu jest tak samo.

kiki111

Fachowiec
Jeśli dobrze pamiętam to niecałe 4 litry dolewałem, czujnik niskiego poziomu jest i działa (nie każde auto w dzisiejszych czasach ma ten "bajer" jakby mogło się wydawać)

kiki111

Fachowiec
Czy ktoś ma/miał ostatnio problem z kia connect? Widzę że auto co jakiś czas wysyła do aplikacji swój aktualny status, lokalizację, informuje o drzwiach itd. ale gdy z poziomu aplikacji chcę sprawdzić lub zdalnie ustawić cokolwiek dostaję komunikat "Łączenie ze zdalnym serwisem... Spróbuj ponownie później."
Reset w samochodzie nie pomógł.
Jakieś pomysły?