Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

Ja nie walczę, sam przeciw milionom kierowców.
Piękna i długa inhalacja spalinami z mojego starego TDI na A4 Legnica - Wrocław tych co są tuż za moim zderzakiem na lewym pasie. Jak mgrugnie albo titnie to tempomat -2kmh. Oczywiście 2 kamerki są aktywne.
Wyobraź sobie, że trafi się drugi taki, co będzie miał podejście - "jak widzę 138km/h na lewym pasie" to długie i klakson mam na full on, a jeszcze jak go wyprzedzę, to przyhamuje, a co, sarne wydawało mi się, że widziałem.

2ch debili do kompletu albo jeden (z dowolnej strony) i melepeta z drugiej i = tragedia.

ELuk

Pionier e-mobilności
Zastanawiając się głębiej nad „metafizycznym” aspektem takiej szybkiej jazdy, to można dojść do ciekawego wniosku.
Skoro ta szybka jazda ma skrócić podróż i zaoszczędzić czas w drodze to znaczy,
że „zapierdalacze” nie lubią podróżować,
nie lubią jazdy autem i chcą ją jak najszybciej zakończyć.
Podsumowując teleportacja by ich uszczęśliwiła- jeszcze więcej czasu na drzemkę lub książkę. 😉🤣😎

slaveq

Pionier e-mobilności
Podsumowując teleportacja by ich uszczęśliwiła- jeszcze więcej czasu na drzemkę lub książkę. 😉🤣😎
dlaczego najszybsze auto na drodze to skoda? Zadajmy sobie pytanie ile byście w środku wytrzymali.

Last edited:

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Oj zdarzyło się na esce ustawić tempomat na 104km/h żeby zdążyć z całym audiobookiem przed dojechaniem do celu.
Ja akurat wolę dojechać wcześniej, a podkastu dosłuchać podczas sportu, spaceru, czy choćby ogarniania chaty.

Ale na pewno nie czuję potrzeby jechania szybciej niż prędkość dopuszczalna. Cisza i spokój są idealne do słuchania.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Zastanawiając się głębiej nad „metafizycznym” aspektem takiej szybkiej jazdy, to można dojść do ciekawego wniosku.
A wiesz że coś w tym jest, mam takiego jednego znajomego, podwoził mnie raz kiedyś swoim punciakiem... każdy bieg do odcinki, normalnie jak wariat. Mówi że jak był dzieckiem to wziął auto rodziców i rozbił, ma jakiś uraz w związku z tym, dlatego zapier...la żeby jak najszybciej wysiąść z auta. Z tym że kupuje wolne auta, bo jak sam stwierdził, szybkim by się zabił. Drugim razem pojechałem autobusem...

Michal

Moderator
zapier...la żeby jak najszybciej wysiąść z auta. Z tym że kupuje wolne auta, bo jak sam stwierdził, szybkim by się zabił.
Bezbłędna logika... 🤣