Do tegoPrzeglądu kamerek ciąg dalszy. Wrzucam, bo chyba widać w którym miejscu popełniany jest duży błąd i jak duże jest przyzwolenie dla patologicznych zachowań na drodze.
Last edited:
Do tegoPrzeglądu kamerek ciąg dalszy. Wrzucam, bo chyba widać w którym miejscu popełniany jest duży błąd i jak duże jest przyzwolenie dla patologicznych zachowań na drodze.
Faktycznie, ten dopisek to twórczość GW.To nie jest reakcja policji, tylko interpretacja GW. Trochę już wyrosłem z oburzania się, ale w tej sytuacji nawet nie tyle wkurza mnie głupota kierowcy autobusu, bo jednak od ludzi przewożących pasażerów należy wymagać trochę więcej niż od jakiegoś Sebixa z Dzesiką na pokładzie audicy, ale trudno, debile są wśród nas i czasami jakiegoś spotkamy. Irytuje mnie natomiast próba znalezienia usprawiedliwienia dla typa. Bo przecież jak odwalił coś głupiego, to musiał mieć powód, a jak miał powód, to OK. W tym konkretnym przypadku jest to szczególnie głupie i szkodliwe, bo to zawodowy kierowca, a od zawodowców wymaga się jednak, że nie dadzą się sprowokować.
Nie chcę poświęcać na analizę treści tego "artykułu" więcej czasu niż zostało poświęcone na jego pisanie, ale z tego co rozumiem, to dopisek o możliwości ukarania jeszcze kogoś jest już twórczością własną, a nie komentarzem policji.
Myśliwi w Polsce to temat na cały osobny wątek, a może i forum. Taki skansen PRL'u.Sprawę ukręcono i a propos honoru i honorów to z nimi go pochowano.
Nie wiem czy nie było dyskusji o tym aby takie przejścia były tylko sterowane. Chyba nawet jest takie zalecenie ale stare pewnie będą poprawiane podczas przebudowy ulicy itd...Nie do końca zgodnie z temat, ale "nasi tu byli".
Swoją drogą przejścia przez więcej niż dwa pasy powinny być z jakąś wysepką albo najlepiej kierowane.
No i jest w 420 w URL.
View attachment 20415
Nowe nie mogą w teorii powstawać (ale co to komu przeszkadza, przecież wystarczy namalować i jest). Nie mniej, takie przejścia istnieją i nie bardzo to zwalnia z myślenia.Nie wiem czy nie było dyskusji o tym aby takie przejścia były tylko sterowane.