jaką masz teraz wersje? u mnie nic się nie aktualizowało.i nawet pojawiła się od razu aktualizacja oprogramowania do ściągnięcia
jaką masz teraz wersje? u mnie nic się nie aktualizowało.i nawet pojawiła się od razu aktualizacja oprogramowania do ściągnięcia
Muszę sprawdzić. Ale wyświetliło mi, że jest coś do pobrania kliknąłem i się rozlaczylemjaką masz teraz wersje? u mnie nic się nie aktualizowało.
No właśnie, miałeś prostą sytuację, podpięcie z jednej i drugiej strony + testy.To jest pewnie zależne od zakresu robót. U mnie przewody przeciągnąłem sam i do zrobienia było przyłączenie w rozdzielni oraz podłączenie samego WC wraz z testami więc kwota nie była wygórowana.
Ja mam 5x2,5 ale przy ladowaniu 11kW jest delikatnie cieplejszy, zmienie na grubszy bo mam puszczone 17m od gniazda silowego.Jaka grubość kabli mieliście do połączenia WC? Ja użyłem 5x4mm ale to dlatego że rozdzielałem kabel który szedł do mojej instalacji PV i właśnie taki kabel tam był. Przy 16A wystarczyłby spokojnie 5x2mm
A to by mogło oznaczać konieczność użycia nawet i 10mm^2.Use conductors that are sized in accordance with local wiring regulations. The selected cable must be able to sustain periods of constant load of up to 40A
A to nie jest tak ze takie kable nie beda sie grzaly ?Ja gorąco doradzam skonsultowanie się z kimś kto zna daną instalację elektryczną, bo to naprawdę zależy od wielu czynników.
2.5 - 6 [mm^2] to potencjalnie rozsądne wartości ALE każda sytuacja może być inna.
Zwróćcie np. uwagę, że w "Wall Connector, 32A Three Phase Installation Manual" piszą:
A to by mogło oznaczać konieczność użycia nawet i 10mm^2.
Ale jeśli zainstalowany jest np. Gen2, który ma DIP ustawiony w pozycji 5, co ogranicza go do 16A, a wcześniej np. zabezpieczenie 20A to używanie kabli gotowych na 40A jest (IMHO) bez sensu.