A nie lepiej zamiast tego pierwszego gniazda 16a zamontowac skrzynke taka z miejscem na bezpiecznik, wtyczkami 230v i silowymi ?Rozdzielnia główna 3x80A
|
Istniejące gniazdo 3x16
|
Zabezpieczenie 3x16
|
Nowe gniazdo 3x16
Czyli takie połączenie ma sens? Żeby zminimalizować rozwalanie ścian i mieć bezpiecznie-należycie?
Rozważałem to, ale ten pierwszy (już istniejący) jest w takim miejscu, że właściwie go nie potrzebuję.A nie lepiej zamiast tego pierwszego gniazda 16a zamontowac skrzynke taka z miejscem na bezpiecznik, wtyczkami 230v i silowymi ?
Ja dodalem sobie jeszcze licznik pobranej energii. Zazwyczaj w gniezdzie silowym jest spokojnie wystarczajaca dlugosc kabla.
Czy to jest na pewno bezpiecznik 80A? W domkach takich bezpieczników się raczej nie stosuje. Do bezpiecznika 80A powinieneś mieć przewody min. 25mm2Rozdzielnia główna 3x80A
|
Istniejące gniazdo 3x16
|
Zabezpieczenie 3x16
|
Nowe gniazdo 3x16
Czyli takie połączenie ma sens? Żeby zminimalizować rozwalanie ścian i mieć bezpiecznie-należycie?
Nie wiem, znalazłem napis 80A....Czy to jest na pewno bezpiecznik 80A? W domkach takich bezpieczników się raczej nie stosuje. Do bezpiecznika 80A powinieneś mieć przewody min. 25mm2