Zaczynasz miec wymagania, wtedy musisz szykowac sie na 5000.-plnSorry że nie przebrnąłem przez całe 60 stron (tylko przez pierwsze 15), ale jakie są teraz dostępne w PL EVSE 11kW w przystępnej cenie czyli 2-2.5k PLN?
Od ręki w polskich sklepach widzę:
- Khons (2450 PLN)
- Zencar (2300 PLN)
Juice Booster 2 też chyba jest w polskiej dystrybucji, ale nie znalazłem za mniej niż 4k.
Fajnie by było gdyby miał WiFi i jakieś API przez które można byłoby ustawić ładowanie na czas produkcji z fotowoltaiki, ale to pewnie tylko takie z wyższej półki mają (NRGkick?).
Edit: Widzę że Zencar ma chyba jakiś podstawowy harmonogram ładowania do ustawienia. To w sumie wystarczy.
To tylko gadżeciarstwo. Gdyby był akurat model z takim bajerem w podobnej cenie, to bym dopłacił 200zł. Ale nie 2500zł.Zaczynasz miec wymagania, wtedy musisz szykowac sie na 5000.-pln
Zwroty z urzadzen ktore beda sie komunikowac z falownikiem to 5-10lat…
To trzymaj podlaczone auto pod zwykle evse… a jak jest slonce to uruchamiaj ladowanieTo tylko gadżeciarstwo. Gdyby był akurat model z takim bajerem w podobnej cenie, to bym dopłacił 200zł. Ale nie 2500zł.
< -1 * (napięcie[1]+napięcie[2]+napięcie[3]) * 5
Zencar-a kupisz w niezłej cenie w Evston.com - link . Obecnie za nieco ponad 1600 zł (!). Masz tam też od razu w opcji przejściówki na gniazdo trójfazowe 32A oraz zwykłe 230V. Jest tylko opóźnienie startu ładowania, ustawiane przez "klikanie" na obudowie. W podobny sposób ustawia się moc ładowania w zakresie 6-8-10-12-16A. Z tego co wiem tańsze rozwiązanie trudno znaleźć. Wszystko co ma WiFi, BT i zaawansowane ustawienia to już dużo wyższy koszt. Wg mnie bez sensu dopłacać.Sorry że nie przebrnąłem przez całe 60 stron (tylko przez pierwsze 15), ale jakie są teraz dostępne w PL EVSE 11kW w przystępnej cenie czyli 2-2.5k PLN?
Od ręki w polskich sklepach widzę:
- Khons (2450 PLN)
- Zencar (2300 PLN)
Juice Booster 2 też chyba jest w polskiej dystrybucji, ale nie znalazłem za mniej niż 4k.
Fajnie by było gdyby miał WiFi i jakieś API przez które można byłoby ustawić ładowanie na czas produkcji z fotowoltaiki, ale to pewnie tylko takie z wyższej półki mają (NRGkick?).
Edit: Widzę że Zencar ma chyba jakiś podstawowy harmonogram ładowania do ustawienia. To w sumie wystarczy.
Ale bedziesz wlaczal i wylaczal ladowanie ?Ja mam tylko trójfazową cegłę Tesli i właśnie zaczynam klepać sobie automatyzację do Home Assistant, która będzie sterować ładowaniem ze słońca. Nie wiem czy dziś skończę, ale jak zacznie działać to dam znać i podrzucę jak mam to rozwiązane.
Gruby plan jest taki:
Dane o zużyciu mam z miernika wifi Shelly EM3 zapiętego na całą instalację domową.
- Sprawdzam czy auto jest w domu, kabel podpięty i naładowanie poniżej 90%.
- Sprawdzam czy zużycie energii na wszystkich fazach
(mniejsze niż minus * napięcie na każdej z faz * minimalny prąd jaki zakładam = 5A) = wychodzi mniej więcej produkcja z PV ~3450W.Code:< -1 * (napięcie[1]+napięcie[2]+napięcie[3]) * 5
- Jeśli powyższe warunki są spełnione to uruchamiam ładowanie i aktualizuję, co minutę prąd ładowania w taki sposób żeby zużycie z ostatniej godziny kręciło się w okolicy zera.
- Jeśli zużycie energii przekracza 10kW, to wyłączam natychmiast.
Co wyjdzie zobaczymy - na razie dodaję sobie helpery.
W jakiś głupich sytuacjach oczywiście, że tak wyjdzie. Muszę jeszcze pomyśleć ale ogólnie mam plan uruchamiać ładowanie na minimum 30 minut i zmieniać prąd ładowania w zakresie 3-10A w ten sposób regulując moc ładowania.Ale bedziesz wlaczal i wylaczal ladowanie ?
To jest do dostania oficjalną ścieżką, czy tylko jakieś używki? Chyba o tym mówisz: https://shop.tesla.com/en_ie/product/corded-mobile-connector ?Ja mam tylko trójfazową cegłę Tesli