male kolka - na krotkie dystanse jest ok - ale na dluzsze trasy lepiej miec wieksze kolaA taka opcja:
każdy z rowerów jakie pokazujesz to zupełnie inny typ roweru. inna pozycja siedząca. skocz najpierw do dowolnego sklepu rowerowego i wypróbuj kilka z nich, wtedy będziesz wiedział czego oczekujesz. poza tym asfalt, las, piasek, dojazdy do pracy, jazda rekreacyjna... ja w swoim po pół roku wymieniłem opony na szersze bo na każdym piaseczku na asfalcie wąskie opony się ślizgały a przy 40km/h bezpieczne to nie jest. teraz jeszcze planuje zmienić kierownicę bo oryginalna jest strasznie szeroka przez co duży ciężar ciała przenosi się na szeroko rozłożone ręce a po 20-30km to czuć.No właśnie szukam tej marki i wychodzi że to rowery produkowane dla francuzów, niby we Włoszech.
Teraz podoba mi się ten:
W sumie to mam bagażnik do samochodu na rowery więc nie musi być składak.
Tylko cena wyższa... nie wiem ile złotówek na to przeznaczyć.
przymiarka jak przymiarka, ja zostawiłem dowód osobisty i kilkoma rowerami przejechałem się w tę i z powrotem, z prawidłowo ustawionym siodełkiemTak muszę zrobić, najpierw przymiarka w sklepie. To za duża kwota jak dla mnie. Muszę się upewnić czy będzie to wygodne.
Panie Bronku,Ja mam teraz jeszcze dwa ( Fiido totzw cargo bike, ciężki jak cholera z 22kWh baterią i w niektórych, ale nie moim ramy pękały)
I drugi ma małe kółeczka, ale też potężną baterię 22 kWh
Fat i MTB też jeszcze są
Właściwe te rowery to raczej motorowery, tak zapierdzielają że pedalowanie jest sporadyczne.
View attachment 8773
View attachment 8772