Jakie macie e bikei

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam dwa jeden robiony na zamówienie drugi kupiony Ebay z W Brytanii. To fat dla żPhotoPictureResizer_200131_142854810.jpgony 1000Wat z silnikiem przekladniowym w tyle
Drugi MTB z ok 800Wat tez jak wyżej. tempomaty, manetki pojemności bateri to ok 17,5 kWh co daje 30-50 km zasiegu wiadomo w zalezności jak jedziemy i gdzie

Attachments

• PhotoPictureResizer_190411_220717249.jpg
    PhotoPictureResizer_190411_220717249.jpg
    2,3 MB · Liczba wyświetleń: 70

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam z tydzień T1, a L3 2 dni temu dni przyszedł.
Ti cargo mial być dla żony ale jest to kawał kloca
Do oddania może ale moje MTB na wypasie (zdj wyzej) bylby do wziecia ale za mniej jak 5000 nie oddam. 500 wat 17,t Aah ok 40 km/h zasieg wiadomo? Ale spoko 30-40 km PAS i manetka, tempomat
Lekki i ma amortyzowanie a nawet sztyce poddupną automatyczną. Prawie nic nie jeżdzony bo mnie covid chciał zabić

krzyss

Pionier e-mobilności
MTB nie chce, mialem kupilem od pasjonata ale szybko sie pozbylem, nie pasowal mi, za bardzo pro. Musze sobie poszukac czegos wlasnie z malymi kolami ale duza iloscia gumy ;)

Attachments

• FF1F5EF0-07B8-4AAF-B8A8-4AB4FCAA8AA2.jpeg
    FF1F5EF0-07B8-4AAF-B8A8-4AB4FCAA8AA2.jpeg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 13

Bronek

Pionier e-mobilności
Te Fiido są fajne, bo są dlugodystansowe, mocne i dobrze zrobione. Wygląd też ok. Cargo T1 to nietuzinkowy rower jak na wojnę Ale PAS to baziew, za to powinni karać . Jak zapedałujesz na zakręcie to pociągnie jak Tirowka i leżysz. Podobnie jak przestaniesz pedałować, ma opóźnienie.

W L3 jest lepiej. Tylko ten rowerek raczej nie do pedałowania, nie ma biegów . Niemniej jest git.i go warto bo malutki i sprawniutki
Też już mi się nie chce nogi zadzierać

danielm

Pionier e-mobilności
jako 5cio letni uzytkownik ecobike powiem tak: nigdy baterii nad tylnym kołem. to mocno przesuwa środek ciężkości roweru. bateria w ramie

Attachments

• 20170422_174739.jpg
    20170422_174739.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 5

p0li

Pionier e-mobilności
A taka opcja:
male kolka - na krotkie dystanse jest ok - ale na dluzsze trasy lepiej miec wieksze kola
a co do marki - pewnie naklejka na chinskim generyku

danielm

Pionier e-mobilności
No właśnie szukam tej marki i wychodzi że to rowery produkowane dla francuzów, niby we Włoszech.
Teraz podoba mi się ten:

W sumie to mam bagażnik do samochodu na rowery więc nie musi być składak.

Tylko cena wyższa... nie wiem ile złotówek na to przeznaczyć.
każdy z rowerów jakie pokazujesz to zupełnie inny typ roweru. inna pozycja siedząca. skocz najpierw do dowolnego sklepu rowerowego i wypróbuj kilka z nich, wtedy będziesz wiedział czego oczekujesz. poza tym asfalt, las, piasek, dojazdy do pracy, jazda rekreacyjna... ja w swoim po pół roku wymieniłem opony na szersze bo na każdym piaseczku na asfalcie wąskie opony się ślizgały a przy 40km/h bezpieczne to nie jest. teraz jeszcze planuje zmienić kierownicę bo oryginalna jest strasznie szeroka przez co duży ciężar ciała przenosi się na szeroko rozłożone ręce a po 20-30km to czuć.

Last edited by a moderator:

danielm

Pionier e-mobilności
Tak muszę zrobić, najpierw przymiarka w sklepie. To za duża kwota jak dla mnie. Muszę się upewnić czy będzie to wygodne.
przymiarka jak przymiarka, ja zostawiłem dowód osobisty i kilkoma rowerami przejechałem się w tę i z powrotem, z prawidłowo ustawionym siodełkiem

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam teraz jeszcze dwa ( Fiido totzw cargo bike, ciężki jak cholera z 22kWh baterią i w niektórych, ale nie moim ramy pękały)
I drugi ma małe kółeczka, ale też potężną baterię 22 kWh
Fat i MTB też jeszcze są
Właściwe te rowery to raczej motorowery, tak zapierdzielają że pedalowanie jest sporadyczne.
20220808_161913_copy_1155x1002.jpg

20230206_115502_copy_1257x892.jpg

PePeL

Zadomawiam się
Ja mam teraz jeszcze dwa ( Fiido totzw cargo bike, ciężki jak cholera z 22kWh baterią i w niektórych, ale nie moim ramy pękały)
I drugi ma małe kółeczka, ale też potężną baterię 22 kWh
Fat i MTB też jeszcze są
Właściwe te rowery to raczej motorowery, tak zapierdzielają że pedalowanie jest sporadyczne.
View attachment 8773

View attachment 8772
Panie Bronku,
22kWh to ja mam w samochodzie, te rowery to chyba jednak trochę mniej?

Bronek

Pionier e-mobilności
A bo to przez te samochody.... Ok 22Ah 48 V, .zmieniły się na odruchu w kWh samochodowe
Jeszcze sie nie przestawilem :) na tryb letni
Sorry reszta elektryków (brakuje dwóch hulajnog jeszcze)

20230206_125232_copy_1095x555.jpg

Last edited:

Najnowsze dyskusje