Jakie opony zimowe do TM3 ?

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Ja zamówiłem do swojego LR micheliny Alpin 5.

Jednak nigdy nie miałem tak szybkiego auta i stwierdziłem, że opony klasy premium i to jeszcze bardzo ciche powinny się tu sprawdzić, szczególnie jak ma się 3,9 do setki;). Zobaczę, sam ocenię i dam znać za jakiś czas.

Ps- michelin ma obecnie promocję i jest do odzyskania 200 zł.

Powiedz czy już jeździsz na nich? Jak wrażenia? Hałas? Trakcja?

Bronek

Pionier e-mobilności
Moje zimowe są cichsze, bardziej komfortowe ale brzydsze. Jak tu wybrac i żyć ?
Wymienię jak jeszcze trochę zrobi sie chlodniej lub będzie lało permanentnie.

Chcę zajechać oba zestawy i przejsc na całoroczne. Dla naszego stylu korzystania to dobry wybór. Mam tak w Leafie i jest OK

danielm

Pionier e-mobilności
Moje zimowe są cichsze, bardziej komfortowe ale brzydsze. Jak tu wybrac i żyć ?
Wymienię jak jeszcze trochę zrobi sie chlodniej lub będzie lało permanentnie.

Chcę zajechać oba zestawy i przejsc na całoroczne. Dla naszego stylu korzystania to dobry wybór. Mam tak w Leafie i jest OK
ktoś mi kiedyś mówił że na deszczu to lepiej na letnich niż na zimowych jeżdzić. ja mam dwuletnie całoroczne i chyba jednak w tym roku kupie zimówki a na wiosne założe letnie które od nowości leżą w piwnicy

slaveq

Pionier e-mobilności
ktoś mi kiedyś mówił że na deszczu to lepiej na letnich niż na zimowych jeżdzić. ja mam dwuletnie całoroczne i chyba jednak w tym roku kupie zimówki a na wiosne założe letnie które od nowości leżą w piwnicy
Zależy jakie zimówki, z salonu do Opla dostałem zimówki renomowanej marki Kormoran. Cóż to były za opony, przyczepności nie traciły tylko na postoju na płaskim. Po jednym sezonie poszły na olx i kupiłem nokiany i nie widziałem różnicy w prowadzeniu na mokrym asfalcie między letnimi a zimowkami.

Relevant

Fachowiec
Mhm, to nietypowy kierunek, co nie tak z całorocznymi i które to były?