danielm
Pionier e-mobilności
Czy Tesla przy tylu kamerach potrafi wyświetlić taki obraz przy parkowaniu jak Skoda?
nie bo patent na to ma mobileye
Czy Tesla przy tylu kamerach potrafi wyświetlić taki obraz przy parkowaniu jak Skoda?
To rozwiązanie jest opatentowane przez MobilEye.Czy Tesla przy tylu kamerach potrafi wyświetlić taki obraz przy parkowaniu jak Skoda?
View attachment 829
przeszłości bo zostało zapowiedziane na święta BN 2020To rozwiązanie jest opatentowane przez MobilEye.
Rozwiązanie podobne ale technicznie inne ma być dostępne w pakiecie FSD w niezbyt odległej przyszłości.
Ale jakie to ma znaczenie. Tesla nie chce kupić praw, czy właściciel patentu nie chce udostępnić?nie bo patent na to ma mobileye
yyy ale to tak nie działa przecież. mobileye sprzedaje oprogramowanie ze sprzętem. większość producentów aut korzysta ze sprzętu mobileye więc mają taką funkcjonalność jak mobileye zaprogramuje. tesla nie korzysta z tego sprzętu więc nie może wprowadzać tej samej funkcjonalności bo złamałaby prawo patentowe. korzystali kiedyś ale się pokłócili.Ale jakie to ma znaczenie. Tesla nie chce kupić praw, czy właściciel patentu nie chce udostępnić?
Ja tego nie wiem, dlatego pytam, czyli taki rzut z góry, np. w Volvo to tez MobilEye?yyy ale to tak nie działa przecież. mobileye sprzedaje oprogramowanie ze sprzętem. większość producentów aut korzysta ze sprzętu mobileye więc mają taką funkcjonalność jak mobileye zaprogramuje. tesla nie korzysta z tego sprzętu więc nie może wprowadzać tej samej funkcjonalności bo złamałaby prawo patentowe. korzystali kiedyś ale się pokłócili.
Volvo, GM, nissan, BMW, grupa VW, Ford...Ja tego nie wiem, dlatego pytam, czyli taki rzut z góry, np. w Volvo to tez MobilEye?
ich strona mówi: "our products have been selected for implementation in serial production of 313 car models from our 27 OEM partners by 2017 "Ja tego nie wiem, dlatego pytam, czyli taki rzut z góry, np. w Volvo to tez MobilEye?
W Tesli problemem będzie brak kamery w lusterkach. Obawiam się, że ta w błotniku skierowana do tyłu ani też ta w słupku B nie wystarczą.