abes99

Posiadacz elektryka
A ja się dalej zastanawiam, czy rekomendować siostrze zakup czy nie? :unsure:
Udało mi się trafić wersję Launch Edition (czyli tą premierową), w kolorze żółtym (miał być czarny, ale takich nie trafiłem), z rabatem 3% + wallbox 11kW 3F - czyli za 184k. Wersja premierowa to odpowiednik wersji Summit + pakiet Intotainment, która wychodzi 199,2k (z rabatem 7%, katalogowo ponad 214k). Tak więc na dzień dobry wersja Launch Edition wychodzi ponad 15k taniej (już po rabatach 3% na premierową i 7% na Altitude/Summit) + dodatkowo wallbox 3F gratis. :unsure:

Liczyć na jakieś większe obniżki cen? Na większy rabat? Teraz dają 7% dla wyższych wersji (6% dla niższych), więc musiałbym dostać 14% rabatu na Summita, żeby zejść do ceny Launch Edition.

vwir

Pionier e-mobilności
Czy ceny spadną aż o tyle, żeby zauważalnie zjechały poniżej 180tys? Kiedyś na pewno, ale w tym roku jeszcze bym na to za bardzo nie liczył. Mimo obniżki cen Tesli.

abes99

Posiadacz elektryka
184k to już z rabatem 3% (wyjściowa 189,7k). Dofinansowanie 27k (na firmę). Finalnie (po odliczeniu podatków i dofnansowania), po 2-letnim leasingu koszt faktyczny ok. 137k :unsure: ;)

Zastanawiam się, jak będzie jeździła poprawiona platforma e-cmp. Na starej jeździłem e208, eCorsą i eC4 - było nawet znośnie :unsure: ;)

Michal

Moderator

daniel

Señor Meme Officer
na razie nie anuluję zamówienia, poczekam. jeżeli Tesla utrzyma te ceny to reszta będzie musiała obniżyć, włącznie z Jeepem.
Stellantis twierdzi, że nie da się tanio zrobić elektryka. To ostatnia firma od której oczekiwałbym obniżki. Chyba że będą jechać na poważnej stracie.

Bash

Zadomawiam się
Ja też trzymam rezerwacje, przydałby sie jakiś konkretny test u naszego europejskiego Azjaty :)
Cały czas myśle czy warto dopłacać te 40tys do Tesli.

abes99

Posiadacz elektryka
Coś się udało więcej wynegocjować od tych 2-3% rabatu i wallboxa w zestawie? Jaki kolor wybrałeś? ;)