JuicePass - wątek

abes99

Posiadacz elektryka
Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się co będzie po 1 sierpnia, czy cena wzrośnie do 129€ czy w ogólę z rezygnują z pakietów Flat.
A to nie bylo tak ze promka obejmowala karte za free ?
Czy pakiet mial kosztowac 129€ ?

abes99

Posiadacz elektryka
IMHO, karta za Free jest chyba zawsze do tego pakietu. Bardziej się zastanawiam, czy dla tych którzy zamówią pakiet za 99 euro przed 1 sierpnia ta cena zostanie utrzymana w kolejnych miesiącach, bo tak to rozumiem :unsure::)

Attachments

• IMG_20230518_121624.jpg
    IMG_20230518_121624.jpg
    813,3 KB · Liczba wyświetleń: 5

Arrczi

Fachowiec
IMHO, karta za Free jest chyba zawsze do tego pakietu. Bardziej się zastanawiam, czy dla tych którzy zamówią pakiet za 99 euro przed 1 sierpnia ta cena zostanie utrzymana w kolejnych miesiącach :unsure::)
Ja mam nadzieję, że pakiet będzie działał tym bardziej, że energia cały czas tanieje.

Cav

Pionier e-mobilności
IMHO, karta za Free jest chyba zawsze do tego pakietu.
Tylko do tego pakietu?
Czy poza aplikacją (brzydzę się czytaniem czegoś na komórce) można gdzieś przejrzeć (gdzieś to jest na normalnej stronie www dostępnej z kompa), te ich warunki i ceny?

abes99

Posiadacz elektryka
Tylko do tego pakietu?
Czy poza aplikacją (brzydzę się czytaniem czegoś na komórce) można gdzieś przejrzeć (gdzieś to jest na stronie) te ich warunki i ceny?
Karta za darmo tylko do pakietu 320kWh (normalnie kosztuje 16 euro). W załączniku jakie mam dostępne pakiety dla kraju Włochy. Na stronie nic nie znalazłem jak szukałem miesiąc temu, dopiero w apce wszystko jest.

Jak chcesz sprawdzić jakąś trasę, czy są dostępne ładowarki obsługujące EnelX, to w ABRP można wybrać ich kartę z pakietem, wtedy ustala trasę po nich. Ewentualnie na mapce w apce EnelX ;)

Attachments

• Screenshot_2023-05-18-12-29-38-76_6f9f4db328592ba8f3b358264e230797.jpg
    Screenshot_2023-05-18-12-29-38-76_6f9f4db328592ba8f3b358264e230797.jpg
    199,5 KB · Liczba wyświetleń: 9

marco_25

Pionier e-mobilności
Czyli straty i nieprzewidziane koszty mogą całkowicie pochłonąć ew. zyski z używania tej karty....
Dlatego w takich okolicznościach warto używać karty wirtualnej przedpłaconej podpiętej do Enel X, np. Revoluta

Cav

Pionier e-mobilności
Tak do produkcji zlecą przed 1 sierpnia, tak koło 26 maja.
Chodzi mi o to, że ZE sprzedają energię odbiorcom końcowym w tej samej cenie co rok temu, albo i wyższej.
Totalnie niezależnie od faktycznego kosztu jej wytworzenia i aktualnej ceny na giełdziie.