Ad zmiany itp i to co wg mnie jest ok lub ujdzie ,to :
Yoke (ale dali wybór- ja ją wolę);
Klamki w 3 i Y to czasem bywa maly problem dla wielu nowych "wsiadaczy"
Zmiana kierunku na ekranie OK . To jest raczej neutralna zmiana.
Automatyczny jego wybór - jest super.
Brak czujnika deszczu jest już mniej dotkliwy a właściwie prawie wcale, niemniej czułość na deszcz powinna być regulowana o ile się da ?
Porażką był klakson jako guzik (zmienili)
Brak radaru jest niezauważalny .
Brak kamery z widokiem na przedni zderzak , to błąd (ciagle czekamy na zmianę podejścia )
Brak czujników (mam oba systemy do wyboru ), praktycznie już nie ma różnicy jeżdżę na
Niedogodnością są często u wielu wajchy-ich brak ! (pewnie to zmienią ), ale póki co są na to dwa niedrogie sposoby (s3xy i dokładka ekstra zakupionych).
Ale ludzie wolą marudzić i cierpieć oczywiście najwięcej Ci co w ogóle auta nie mają i ten problem urasta w ich głowach jak fiut na widok ładnej dupy (poranne porównanie

)
Z autopsji to przyciski i wajchy byłyby optymalne ! Mam i korzystam z obu sposobów , co daje naprawdę większą wygodę .
Ekran przed kierowcą wg mnie jest zbędny i ogranicza wręcz funkcjonalność
Ale te wszystkie problemy i wady itp to i tak nie zmniejszają na tyle ergonomiczności Tesli, aby była gorsza od innych marek
To dla mnie najmniej upierdliwe auto w obsłudze.
Brakuje mi tylko automatycznych pasów .
Co może pominąłem ? Oprogramowanie sie zmienia więc tego sie nie czepiam. Pewnie część jest dawkowania specjalnie w porcjach a część normalnie powstaje jako ulepszenie bieżące i czasem na życzenie