Juniper - czy warto czekać?

inter

Pionier e-mobilności
Pierwsze i trzecie spostrzeżenie wyraźnie na plus biorąc pod uwagę że porównujesz auta z dwóch różnych segmentów.

Pompa ciepła w każdym działa tak samo głośno, w szczególności jak zaczyna dogrzewać baterie.

Prowadzenie rzecz indywidualna. Dla mnie to w HL jest zbyt gumowe na co dzień, ale na długie trasy - dużo lepsze.

Przednie drzwi w 3HL nie są już przypadkiem ze stali zamiast z alu? Mam wrażenie że tym w Y wyraźnie brakuje masy.
w TM3HL drzwi i klapa bagażnika z przodu, dalej aluminium

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Pisałeś o 3 RWD. Ja mam i 3 RWD i Y LR AWD. Trójkę mam w najmie flex, którą oddaje więc mnie nic nie zapiekło. Prostuje tylko z tym czym się nie zgadzam.

Jeżeli chodzi o Y - wolałbym taką infrastrukturę jak na zachodzie niż 2x większą baterię. Ale ja jeżdżę z dwójką małych brzdąców i jeszcze ani razu nie musiałem czekać aż się auto naładuje. Przedstawicielowi handlowemu takiego auta bym nie polecił.
Właśnie się zastanawiam nad Y LR RWD kupno w grudniu bo Promocja jest niesamowita. Potrzebuje realnie 400 - 450 km na autostradzie przy 110/h. Zrobie tyle? Od 100% do 2% mi wystarczy. Od domu do hotelu!

eimi

Pionier e-mobilności
Właśnie się zastanawiam nad Y LR RWD kupno w grudniu bo Promocja jest niesamowita. Potrzebuje realnie 400 - 450 km na autostradzie przy 110/h. Zrobie tyle? Od 100% do 2% mi wystarczy. Od domu do hotelu!
Raczej nie zrobisz. W idealnych+20C przy dobrym wietrze to przy 110kmh 18kWh jest realne. 75/18 = 417km. Tak w okolicach zera jak jest teraz to około 20kWh -> 75/20 = 375km.

Ale to też nie jest tak że będziesz ciągiem jechał 110kmh. Zwykle masz jakieś dojazdy/zjazdy, w trakcie jakieś spowolnienia, więc szansa jest, ale zbyt na styk to wszystko. Po 2 latach będziesz miał już 5% degradacji i będzie jeszcze trudniej.

zlp

Pionier e-mobilności
Jeden krótki przystanek, kilka/kilkanaście minut ładowania, akurat czas na zakup kawki do samochodu. To jest chyba do zaakceptowania?

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Raczej nie zrobisz. W idealnych+20C przy dobrym wietrze to przy 110kmh 18kWh jest realne. 75/18 = 417km. Tak w okolicach zera jak jest teraz to około 20kWh -> 75/20 = 375km.

Ale to też nie jest tak że będziesz ciągiem jechał 110kmh. Zwykle masz jakieś dojazdy/zjazdy, w trakcie jakieś spowolnienia, więc szansa jest, ale zbyt na styk to wszystko. Po 2 latach będziesz miał już 5% degradacji i będzie jeszcze trudniej.
Ciągiem :) będę jechał ciąngie. Od domu do hotelu mam 450km