Juniper - czy warto czekać?

Kilt

Fachowiec
fajne jest to Teslowe premium ;)
Kwestia priorytetów ;)
Nie przesadzajmy. Nic z tego co opisałem, nie dyskwalifikuje Tesli. Mi to nie przeszkadza. Jeśli komuś przeszkadza, to po prostu jej nie kupi.
To auto ma tyle zalet w codziennym użytkowaniu, że brak HUD'a, czy czujników go nie przekreśla.
Szukać przysłowiowej "dziury w całym" zawsze można, tylko po co?
Auta idealnego do wszystkiego i dla wszystkich jeszcze nie wymyślono. Trzeba kupić to, co spełnia większość naszych oczekiwań, a przy tym jest w zasięgu finansowym ;)

Kilt

Fachowiec
Ale ludzie, jakie premium. Przecież sama tesla uznaje 3 i Y za masówkę
A to premium europejskie to nie masówka? To już aby kupić Audi A3/A4/A6 potrzebuję rekomendacji jak w Ferrari?
Można dyskutować dla kogo Tesla jest premium, a dla kogo nie jest. Kiedyś zapytano pana Wojtka Drzewieckiego (szef SAMARU), dlaczego pozycjonują Teslę jako premium i z tego co pamiętam, jako jeden z powodów podał ... "bo inne marki premium, w tym europejskie, porównują się do Tesli".

Bronek

Pionier e-mobilności
Kiedyś zapytano pana Wojtka Drzewieckiego (szef SAMARU), dlaczego pozycjonują Teslę jako premium i z tego co pamiętam, jako jeden z powodów podał ... "bo inne marki premium, w tym europejskie, porównują się do Tesli
A to ciekawe stwierdzenie i może działać krotko i na temat, jak odpowiedź : Bo mogę- na pytanie dlaczego kupiłeś elektryka?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Trzeba kupić to, co spełnia większość naszych oczekiwań, a przy tym jest w zasięgu finansowym ;)
nie no, pełna zgoda. nie było celu dyskredytacji jedynie optymizm w kontekście nadchodzącego Juniper. wszystko rozdmuchali zaklinacze rzeczywistości i obrońcy Elona ;)

Kilt

Fachowiec
nie no, pełna zgoda. nie było celu dyskredytacji jedynie optymizm w kontekście nadchodzącego Juniper. wszystko rozdmuchali zaklinacze rzeczywistości i obrońcy Elona ;)
Spoko ;)
Sam myślałem, że może poczekam na "polift", tylko wtedy (a był to grudzień 2023) mówiło się o końcu 2024, więc uznałem, że to trochę za długo. Na dodatek wystraszyłem się możliwą adaptacją pomysłu z TM3 i braku dźwigni kierunkowskazów. Pomyślałem, że kupię teraz, zobaczę o co chodzi z tą elektromobilnością i z czym się to je. No i pykło, w sensie ... spodobało mi się. Jeśli projekt Juniper będzie równie udany, to na pewno się na niego skuszę ... no chyba, że popłyną z ceną. Wtedy będę rozważał, czy kupić nowy model, czy dłużej jeździć obecnym.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Sam myślałem, że może poczekam na "polift"
patrząc na różne wątki to się nie dziwię twojej niecierpliwości, ciężko mieć nerwy ze stali, poniżej przykład z teraz:)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
grubo, chromowana ramka. :) Fantazja poniosła?

nabrU

Moderator
Julien to dość dobre źródło. Ale skąd wiadomo, że to nie do HL na przykład tunel środkowy?