Juniper - czy warto czekać?

blazej

Pionier e-mobilności
No i najważniejsze: jakie wady usunal KNOB w Twojej tesli. Bo cholera może się skusze?

Podgrzewanie baterii z widokiem jej temperatury na wyświetlaczu Knoba, wznowienie autopilota po zmianie pasa ruchu, ustawienie własnego marginesu (np. 20 km/h) na system ostrzegania o przekroczeniu prędkości, pamięć fotela pasażera (to akurat sam commander załatwia), otwieranie schowka przyciskiem, łatwiejsze sterowanie siłą nawiewu i temperatury (bez patrzenia), ambient sprzężony z blind spot warning (mryga) i jak przekroczę na moment prędkość na autopilocie ponad 140 km/h, to mnie nie banuje.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Zrozum dobry człowieku, że wymienienie ewidentnych wad i braków nie musi świadczyć o tym czy mam teslę, czy chcę kupić teslę, czy też dlaczego nie kupię bo są inne marki co to mają - to tylko stwierdzenie faktów i rzeczy które przewijają się wśród np użytkowników.
nie wiem dlaczego ale większość ma problem ze zrozumieniem tego prostego faktu

cwireq

Posiadacz elektryka
Podgrzewanie baterii z widokiem jej temperatury na wyświetlaczu Knoba, wznowienie autopilota po zmianie pasa ruchu, ustawienie własnego marginesu (np. 20 km/h) na system ostrzegania o przekroczeniu prędkości, pamięć fotela pasażera (to akurat sam commander załatwia), otwieranie schowka przyciskiem, łatwiejsze sterowanie siłą nawiewu i temperatury (bez patrzenia), ambient sprzężony z blind spot warning (mryga) i jak przekroczę na moment prędkość na autopilocie ponad 140 km/h, to mnie nie banuje.
Brzmi interesujaco. Wznawianie autopilota dziala bez zarzutu?To bylby gamechanger.

W temacie Junipera. Kto wie może i będzie bateria 90-100kWh. Panasonic uruchomił produkcję 4680 w Azji, a do cybertrucka raczej ta produkcja nie będzie isc:

S

Gość
Tlumaczy on dlaczego Chińczycy dobrze kopiują ale nie będą (raczej) dobrymi innowatorami
to ja polecam się zapoznać ile patentów generują Chiny a ile reszta świata, to nie są tylko zdolni kopiści.

S

Gość
czyli krótko podsumowując: całkiem zgrabnie poprawili fabrykę.

Namtih

Zadomawiam się
Odnosnie zeeqa- równie dobrze możemy rozmawiać jaki zajebisty jest Juniper i ile będzie kosztować, ale tego nie wiemy. Zarzucasz domysły tak jak i ja odnośnie ceny...
Znowu wychodzisz na człowieka, który nie lubi sprawdzić nawet tego co mu podają na talerzu - zeek jest w sprzedaży od dłuższego czasu więc pudło - bo z tego co wiem to Juniper nie miał swojej premiery i dopiero niedawno zaczęli go klepać kontrolnie w ilościach kilkanaście sztuk dziennie..

cwireq

Posiadacz elektryka
Znowu wychodzisz na człowieka, który nie lubi sprawdzić nawet tego co mu podają na talerzu - zeek jest w sprzedaży od dłuższego czasu więc pudło - bo z tego co wiem to Juniper nie miał swojej premiery i dopiero niedawno zaczęli go klepać kontrolnie w ilościach kilkanaście sztuk dziennie..
Kolego nie umiem szukać. Proszę podaj mi recenzje europejskiego zeekr 001 po lifcie. No chyba że rozmawiamy o aucie niedostępnym w Europie za odpowiednik 400 000zl . W tym przedziale cenowym bardziej wypada go porównywać do TMX

Teslarz

Zadomawiam się
Możesz pisać co chcesz i na wszystko się godzić ale prawda jest taka, że usunięcie wajchy kierunkowskazów to nie jest zmiana na lepsze i tyle..
Zgadzam się w 100%. Nie rozumiem dlaczego usunęli te wajchy. A skoro już musieli to tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie zrobili kierunkowskazów jak w ferrari. Lewy przycisk z lewej strony kierownicy, prawy z prawej.
Ktoś wie dlaczego od góry najpierw jest prawy, a na dole lewy? (Intuicyjnie powinno być na odwrót)

W temacie Junipera. Kto wie może i będzie bateria 90-100kWh.
To by była rewolucja, w sumie tylko to mnie ogranicza przed zakupem modelu Y - żeby bez stresu przejechać 400km autostradą.

S

Gość
Ktoś wie dlaczego od góry najpierw jest prawy, a na dole lewy? (Intuicyjnie powinno być na odwrót)
ja mam nieśmiałą teorię...Elon nie jest człowiekiem i dlatego dla niego jest wygodniej, poza tym tam nie mają rond ;)

Najnowsze dyskusje