Juniper - czy warto czekać?

cwireq

Posiadacz elektryka
masz jeszcze niższy pesel jak Pertyn?
Nie w sumie nie mam niższego, mój syn ma niższy pesel niz Pertyn. Ja mam tylko niższy wiek

qb4hkm

Pionier e-mobilności
ale bardzo trzeźwa recenzja która może pomóc w wyborze czy lepsze jest wrogiem dobrego. a to zawsze jest cenne nawet pomimo jego oczywistej omyłki ;) poza tym kto może wiedzieć jaki będzie Juniper, z całym szacunkiem ale nawet Pertyn tego nie wie. zobaczymy niebawem czy są w stanie poprawić ewidentne niedoróbki z betatestów. trzymam kciuki abyśmy w końcu mogli ujrzeć samochód kompletny od Elona.
weź uprzedzaj że pertyna linkujesz... 🤮

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
wiem, że nie cieszy się uznaniem forum ale w tym wypadku warto się zastanowić bo moim zdaniem dość elegancko podsumował Y.

cwireq

Posiadacz elektryka
wiem, że nie cieszy się uznaniem forum ale w tym wypadku warto się zastanowić bo moim zdaniem dość elegancko podsumował Y.
No dla kogoś w jego wieku wiele rozwiazan może być nie akceptowalnych ponieważ Tesle model y była zaprojektowana przez inne pokolenie ludzi. Kiedyś do obsługi wszystkiego potrzebne były guziki. Teraz wszystko jest obsługiwane przez ekrany. Firmy motoryzacyjne które nie będą szły z duchem czasu będą musiały zamykać fabryki...

Bronek

Pionier e-mobilności
Przypuszczam , że jestem starszy od tego Ględy i jakoś dziwnie wolę te ekrany nawet majac full kompów w domu itp pisze albo na foldzie albo na tablecie a hie na klawiszach . Każdy orze jak może lub lubi
Nota bene w 2009 jak zostałem posiadaczem pierwszego smartfona wśród znajomych (samsung omnia) ile się wtedy nasłuchałem narzekań i uwag. Ze się nie mieści w kieszeni, że nie ma klawiatury, że ogólnie cegła i paskudny telefon. Teraz każdy z nich ma smartfona w kieszeni, a o własnej krytyce dawno zapomnieli.
Bylem lepszy HTC Drem to pierwszy z pierwszych,, chyba ? Jeszcze wcześniej w 98? miałem komórkę Panasonica ale bez zasiegu . Jeździłem niemal codziennie, patrząc czy i jak budują maszt. Abonament płaciłem , bo raz mi się zdarzyło zadzwonić z cywilizacji i wtedy nie było zmiłuj.

S

Gość
No dla kogoś w jego wieku wiele rozwiazan może być nie akceptowalnych ponieważ Tesle model y była zaprojektowana przez inne pokolenie ludzi. Kiedyś do obsługi wszystkiego potrzebne były guziki. Teraz wszystko jest obsługiwane przez ekrany. Firmy motoryzacyjne które nie będą szły z duchem czasu będą musiały zamykać fabryki...
tak zgadza się ale wyraźnie podkreślił, że ogólnie podczas jazdy jest to rozwiązanie mniej bezpieczne od guzika a przede wszystkim zwrócił uwagę na fakt, że nie można pewnych funkcji wywołać natychmiastowo jak guzikiem tylko trzeba się przeklikiwać. jeżeli podczas jazdy nie można korzystać ze smartfona bo ekran i trzeba odwrócić uwagę to jeszcze większy ekran w tesli można traktować jako potęzny smartfon i tego zdaje się Pertyn nie może zaakceptować.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
po jego zachwytach chciałem kupić lexusa lbx. Miał mało palić, mieć zalety elektryków (grzanie z aplikacji itp).
Wziąłem na jazdę testową, mając już wybrany kolor i opcje wyposażenia :) No był DARMAT. A Petryn tak zachwalał.
Dla tych, którzy też rozważąją - taczka, głośna na autostradzie (głośniej niż w fieście, i to było latem, więc nie kwestia opon zimowych). Spalanie wyszło po mieście 6.5 l (jak fiesta:), a miało być okolice 4. Nie cisnąłem, nie było z resztą czym (ten samochód w rzetelnych testach ma ponad 11 s do 100 kmh, nie 9, jak podaje toyota, ale mógłbym z tym żyć, gdyby był cichy i wygodny, jak choćby ux300h). Do tego zła ergonomia, ciągłe pikanie i pipanie (w tesli wystarczy nacinąć głośnik i jest spokój).

I jest to dla mnie mega przykre, bo w 2017 petryna słuchałem i jego opinie pokrywały się z wrażeniami z moich jazd testowych, dlatego używałem go do selekcji, co wybrać. Minęło ponad 7 lat i stał się memem.
Panowie, dbajcie o ruch, rower zamiast samochodu, spacer na zakupy itp. Petryn, podobno były sportowiec, pokazuje co dzieje się też z umysłem, gdy człowiek się nie rusza.

Last edited:
S

Gość
Panowie, dbajcie o ruch, rower zamiast samochodu, spacer na zakupy itp.
popieram, to całe wożenie dupska samochodem niezależnie czy ev jest po prostu szkodliwe.
Minęło ponad 7 lat i stał się memem
pewnie masz rację, ja osobiście lubię go wysłuchać chociaż nie przedstawia cech danego samochodu jak inni recenzenci a bardzo często skupia się na wadach. z tą Toyotą to ma coś na sumieniu ale który z nich w Polsce nie ma?