Juniper - czy warto czekać?

cwireq

Posiadacz elektryka
W idealnym przypadku ok, ale rozważ scenariusz, że ktoś przestaje płacić, lub nie wykupuje - wtedy trzeba uwzględnić w cenie utratę wartości dla nowego klienta i dać ją na tyle atrakcyjną by nie wolał wziąć nowe auto z dofinansowaniem - a tu widzę duże ryzyko szczególnie dla aut z małą baterią i za 2lata takie auta będą niesprzedawalne w sensownych pieniądzach..
Wtedy auto trafia do Inventory. Dostaje rozszerzonego autopilota i jakoś to leci :)

nabrU

Moderator
Rozkładacie ceny, finansowanie i sprzedaż Tesli w PL na czynniki pierwsze jakby to miało dla tej firmy jakieś poważne znaczenie :p
Przypominam: Chiny czy USA to sprzedaż prawie 600k rocznie, UK, Kanada, Francja czy Niemcy to jakieś po 50k rocznie, a Polska pewnie z 4k rocznie...

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
f
Przypominam: Chiny czy USA to sprzedaż prawie 600k rocznie, UK, Kanada, Francja czy Niemcy to jakieś po 50k rocznie, a Polska pewnie z 4k rocznie...
fajny liść otrzeźwiacz ;) następny w drodze.... z Holandii ale lekko używany ;) jak tak dalej pójdzie to Tesla będzie bezcenna

rowerek0000

Zadomawiam się
Tak sobie myślę, że osoby które zdecydowały się czekać na Junipera, muszą mieć wielką nadzieję na przełomowe usprawnienia itp, że wybaczą ten wygląd, względem obecnej wersji, z dobrym finansowaniu, z darmowym ładowaniem, zniżką za polecenie.
Umówmy się, bez względu na gust, obecny lampy są bardzo duże, ich całkowity brak będzie raził przez bardzo długi czas. Taki przód pewnie byłby spoko, ale nie do tej już leciwej bryły nadwozia. Łączenie czegoś nowego z kilkuletnim projektem nie zawsze dobrze się kończy. I jak jeszcze cena pójdzie w górę, jak bateria pozostanie taka sama?
Warto to jeszcze przemyśleć!

1734373917423.png

cooler

Pionier e-mobilności
Tak sobie myślę, że osoby które zdecydowały się czekać na Junipera, muszą mieć wielką nadzieję na przełomowe usprawnienia itp, że wybaczą ten wygląd, względem obecnej wersji, z dobrym finansowaniu, z darmowym ładowaniem, zniżką za polecenie.
Umówmy się, bez względu na gust, obecny lampy są bardzo duże, ich całkowity brak będzie raził przez bardzo długi czas. Taki przód pewnie byłby spoko, ale nie do tej już leciwej bryły nadwozia. Łączenie czegoś nowego z kilkuletnim projektem nie zawsze dobrze się kończy. I jak jeszcze cena pójdzie w górę, jak bateria pozostanie taka sama?
Warto to jeszcze przemyśleć!

View attachment 22919
Y i tak na tle 3 jest brzydki, a teraz to już byłby parodią samochodu, taki garbus.

eimi

Pionier e-mobilności
To tylko rendery. Nie sądzę żeby był tak brzydki, proporcje na pewno będą inne. Na tym renderze błotniki i maska po staremu i widać że brakuje tam lamp.

cwireq

Posiadacz elektryka
Y i tak na tle 3 jest brzydki, a teraz to już byłby parodią samochodu, taki garbus.
Kwestia subiektywna. Co roku ponad milion egzemplarzy się sprzedaje. Ogólnie jak kupowałem Y jakoś szczególnie mi się nie podobał, ale po 6msc podoba mi się coraz bardziej, a w stosunku do.innych crossoverów to już w ogole...