Juniper - czy warto czekać?

krzyss

Pionier e-mobilności
1. Tak
2.Nie bo jeszcze liczą że może HW3 jednak pociągnie zoptymalizowany model sieci neuronowej.
3. Wymienią wszystkim którzy mają HW3 i FSD jak nie będzie na nim działać nowa wersja (jest projekt nowego HW4 pasującego w miejsce HW3 specjalnie do retrofitu)
Ja im kibicuje, ale juz przy HW3 mowili ze wystarczy, i tak co dwa latka przeciagaja 😁
2029r. - Elon Musk zapowiedzial finalna wersje FSD,
- juz za dwa tygodnie uruchamiamy pelna autonomiczna jazde 😂

nabrU

Moderator
nigdy bym sobie nie pozwolił na ocenianie ciebie, chciałem zaakcentować pewną taką manierę w twoich wypowiedziach być może nie słusznie ale tak to odbieram. raczej chodzi o niuans dotyczący postrzegania naszego kraju przez pryzmat emigracji. nie jest to aż tak istotne z perspektywy wątku. spokojnego wieczoru.

Wysłałem PW. Mam nadzieję, że spojrzysz na mnie i moje wypowiedzi ciutkę z innej strony.
Co do postrzegania kraju, być może mieszkanie za granicą daję mi jakąś podstawę do porównania i oceny, bo to są naturalne rzeczy. Ci co podróżują za granicę też to robią.

Myślę, ze jak od dzisiaj będę pisał 'tutaj w UK' zamiast 'u mnie/nas w UK' będzie to bardziej do zaakceptowania dla tych którym ciężko zrozumieć, że miejsce zamieszkania to nie narodowość.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Wysłałem PW. Mam nadzieję, że spojrzysz na mnie i moje wypowiedzi ciutkę z innej strony.
Co do postrzegania kraju, być może mieszkanie za granicą daję mi jakąś podstawę do porównania i oceny, bo to są naturalne rzeczy. Ci co podróżują za granicę też to robią.

Myślę, ze jak od dzisiaj będę pisał 'tutaj w UK' zamiast 'u mnie/nas w UK' będzie to bardziej do zaakceptowania dla tych którym ciężko zrozumieć, że miejsce zamieszkania to nie narodowość.
respect :)
mój błąd i oświadczam, że @nabrU i jego wypowiedź "u nas" jest prawnie uzasadniona i jak najbardziej adekwatna w "naszej" sytuacji ;) @nabrU jest prawdziwym patriotą.
feel free

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czyli musiales wczesniej kupic FSD ktore nie dziala za 19kzl zeby ewentualnie dostac komputer 4.0 ?
39tys ;) do 2030 juz powinno to FSD działać na AI5

ypl

Pionier e-mobilności
1. Tak
2.Nie bo jeszcze liczą że może HW3 jednak pociągnie zoptymalizowany model sieci neuronowej.
3. Wymienią wszystkim którzy mają HW3 i FSD jak nie będzie na nim działać nowa wersja (jest projekt nowego HW4 pasującego w miejsce HW3 specjalnie do retrofitu)
Skoro powstanie retrofit pasujący w miejsce hw3 to nie widzę powodu dla którego tesla nie mogłaby oferować wymiany za opłatą, ewentualnie wymiana za opłatą lub zrabatowana wymiana za opłatą jak wykupisz FSD. Raczej żadnego retrofit nie będzie i tyle, tesla nie jest już startupem tylko zaczyna bardziej przypominać normalną firmę motoryzacyjną. Elon, słusznie dojdzie do wniosku, że to będzie bodziec do wymiany na nowe auto. Także nie łudziłbym się na żaden retrofit.

Ratt

Posiadacz elektryka
Skoro powstanie retrofit pasujący w miejsce hw3 to nie widzę powodu dla którego tesla nie mogłaby oferować wymiany za opłatą, ewentualnie wymiana za opłatą lub zrabatowana wymiana za opłatą jak wykupisz FSD. Raczej żadnego retrofit nie będzie i tyle, tesla nie jest już startupem tylko zaczyna bardziej przypominać normalną firmę motoryzacyjną. Elon, słusznie dojdzie do wniosku, że to będzie bodziec do wymiany na nowe auto. Także nie łudziłbym się na żaden retrofit.
Problem w tym że w pełni świadomie sprzedał mi obietnicę a nie działający system a ja ją świadomie kupiłem. Wiem że w Polsce to nie ma znaczenia ale w USA puszczą go w skarpetkach jak będzie działał na nowych a na starych nie. Tak więc retrofit w razie czego będzie. Ale tylko dla tych którym sprzedał tę obietnicę. Reszta niech kupi nowe auto.

danielm

Pionier e-mobilności
Czyli musiales wczesniej kupic FSD ktore nie dziala za 19kzl zeby ewentualnie dostac komputer 4.0 ?
Czy znasz kogos albo czytales o kims kto ma FSD i mu juz wymienili komputer z 3.0 na 4.0 ? @danielm pytales czy Ci wymienia teraz kompa z 3.0 na 4.0 ? Bo juz raz Ci wymienili :)

Ja mysle ze to takie gadanie jest, i realnie tych komputerow wymienia najwyzej kilka tysiecy na swiecie ale bedzie przekaz ze wymieniaja.
nie no bez przesady, nawet jeśli ogłoszą że doszli do ściany z hw3 to pewnie 2026, wymiane zaczną w 2027,do europy dotrze to w 2029 jak tylko stare dziady będą miały tesle z hw3, a reszta przeniesie sobie FSD ze starej tesli na nową

danielm

Pionier e-mobilności
tesla wiele retfofitów mogłaby oferować a opłatą a tego nie robi. ja na przykład mam wszystkie głośniki fizycznie podłączone w RWD 2019 więc mogliby mi je odblokować. mogliby odblokować ambient light bo ledy mam. mogliby dodawać subwoofer, mogliby wymieniać kierownice na podgrzewane. oferują retrofit głośnika pod boomboxa ale weszło to do europy dobre 3 lata po tym jak zaczeli dodawać głośniki w nowych teslach

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Mi przy 33tysiacach pokazał do 100% - 506km . Normalnie?

Attachments

• IMG_0599.jpeg
    IMG_0599.jpeg
    125,2 KB · Liczba wyświetleń: 19